CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

GoldLink over zijn liefde voor België en zijn muzikale ontwikkeling + WIN TICKETS

De Amerikaanse GoldLink bracht in 2014 zijn debuutalbum ‘The God Complex’ uit. Anno 2016 heeft hij een tweede album op zijn naam staan en samenwerkingen met artiesten als Anderson Paak, Kaytranada en BADBADNOTGOOD. Reden genoeg om enkele vragen op hem af te vuren. Op woensdag 21 september treedt GoldLink op in de VK. Wij zorgen ervoor dat je daar niks van moet missen. Want drie mensen maken kans om een duoticket te winnen voor de show van GoldLink. Share onze post op facebook en tag je uitverkorene die met jou mag meegaan!

 

Herinner je je eerste gig in België nog (op All Eyes On Hip Hop in 2014)? Hoe voelt het om in België op te treden?

Dat kan ik niet vergeten! Die trip was de eerste keer dat ik Amerika echt verliet, België was een van de eerste plaatsen die ik van Europa te zien kreeg. En ik hou van de energie die jullie me geven als ik on stage sta. Hier optreden herinnert me eraan aan wat een zegen het is om dit te doen. How much of a blessing it is om de wereld rond te reizen voor muziek naar plaatsen die ik anders nooit zou zien.
 

Hoe selecteer je de songs die je dan brengt?

Ik luister naar wat mijn fans het liefst hebben. Ik let goed op wat ze aangeven te willen horen en dan geef ik ze dat.
 

Je video van Palm Trees/Late Night had al 140.000 views in één week! Hoe voelt dat?

I love it!
 

Heb je het gevoel dat je carrière in volle vaart is na de release van je album ‘And after that we didn’t talk?’

Ja, alles is vast en zeker aan het groeien en ik ga het alleen nog maar meer uitbreiden. Ik heb veel liefde voor AATWDT. Tussen The God Complex en dit album ben ik meer volgroeid. Het voelt alsof mijn sound verfijnder werd en ik de wereld een meer afgewerkt en gepolijst product te bieden had. Ik ben blij dat het publiek dat ook gevoeld heeft. 
 

Je bent ondertussen ook goed bevriend met Skrillex?

Skrillex is een geweldig artiest en een heel goede vriend. Het is altijd één en al liefde als we samen zijn! Hopelijk kunnen jullie very very soon iets van ons samen horen!
 

Op genius zag ik je veel reageren om je lyrics uit te leggen. Denk je dan dat het zo belangrijk is dat mensen je juist begrijpen?

Ik denk dat iedere artiest gehoord wil worden op de manier die hij bedoelt, en iedereen wil dat anderen begrijpen wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Veel mensen weten niet waar ik vandaan kom, ze weten DC amper aan te wijzen op een kaart. Als iemand naar mijn muziek luistert wil ik dat ze dat horen, wie ik ben en wat mijn hometown is. Dus ja, het is heel belangrijk dat mensen mijn muziek begrijpen.

 

 

In je muziek leg je ook uit hoe elke religie mooi is of hoe zwarte vrouwen prachtig zijn maar niet genoeg mensen het lijken te erkennen. Zie je het als je plicht om dingen te veranderen?

Absoluut. Ik heb mezelf altijd beschouwd als een unieke stem. De mensen waar ik over praat zijn gemarginaliseerd net zoals de plaatsen waar ik vandaan kom… We hebben elke stem nodig die dit aan kan klagen. Als niemand er is voor zwarte vrouwen, ben ik dat wel.
 

In de track ‘Spectrum’ is the hook een sample van een track van Missy Elliott. Ben je een fan van haar?

Missy is een geweldige artieste en een cultuuricoon! Ik heb haar zelfs meerdere keren gesampeld maar ‘Spectrum’ is gewoon één van de beste tracks.
 

Je doet ook een medley met Dr. Dre, Nirvana, DMX en House of Pain… Hou je persoonlijk erg van die liedjes of speel je ze omdat het publiek daar werkelijk los op gaat?

Deze party set speel ik inderdaad tussen mijn performances in. Het bestaat uit liedjes waar ik van hou en waarvan ik weet dat het publiek ze ook altijd graag hoort. Deze songs zitten in ieders muzikale achtergrond. Het is leuk om die paar minuten te jammen met mijn fans en te luisteren naar stuff waar we allemaal van houden.
 

We zien je op  21 september in VK Brussel. Kijk je ernaar uit?

Ik kan niet wachten, Brussel is mijn favoriete plek om op te treden!
 

Wat wil je zeggen tegen iedereen die nog twijfelt om te komen?

Alsjeblieft, mis dit niet, want ik beloof dat je er spijt zal van krijgen. En ik woon in DC, wat heel ver van Brussel vandaan ligt, dus ik kom hier niet vaak!All new articles