CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Het perfecte einde van de zomer: 4 vermout cocktails om thuis te proberen

De zomer van 2016 is bijna voorbij, stilaan moeten we onze caipirinha's en mojito's inwisselen tegen andere drankjes. Moeten we nu cocktails drinken die meer bij de herfst passen, of niet? Ben Croonenborghs en Mattias Celis, de eigenaars van Bruut in Hasselt, gaan ons alvast iedere maand een nieuwe trend voorstellen.

Gin-tonic is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip, volgens Mattias. De hype is enkele jaren terug ontstaan in Barcelona en heeft zich over heel Europa verspreid. En voorlopig lijkt het er op dat die niet snel zal verdwijnen. Ondertussen is er in diezelfde stad een hype rond vermout aan het ontstaan. Het zal dus niet lang duren voordat ook wij aan deze versterkte wijn zitten, die op smaak wordt gebracht met aromatische planten en kruiden. Vermout is lager in alcoholpercentage, en kan daardoor perfect puur worden gedronken over ijs als aperitief, verwerkt worden in cocktails of als highball met tonic. En omdat we jullie zo graag zien, geven we graag een paar recepten mee voor thuis!

 

White negroni (zoet / kruidig / bitter)

Meng gelijke delen Martini Ambrato, Amaro Montenegro, en Star of Bombay gin. Roer 1 minuut lang tot je de perfecte verwatering hebt. Serveer in een glas vol ijs, met een stuk sinaasappel en werk af met de zeste van citroen.

 

Pink rebel (zoet / zuur / fruitig)

Vul je shaker met 40ml Carlo Alberto witte vermout, 20ml Hendricks gin, 4 dashes Pechaud bitters, 20ml siroop van kriekenbier,  10ml gembersiroop en 30ml limoensap. Shake gedurende 10 seconden. Serveer in een coupette.

 

Vermout & tonic (zoet)

Easy does it! Voor de perfect serve (net als bij een gin-tonic!): vul een G&T glas met ijsblokken, voeg 50ml Vermout Del Professore bianco en 100 ml Fever Tree tonic toe. Werk af met zeste van citroen. Less is more.

 

Velvet surprise (zoet / zuur / licht kruidig)

Vul een highball met crushed ijs. Schenk hierover 50ml rode Blosm vermout, 20ml Blosm Maribel gin, 20ml muntsiroop, en 15ml citroensap. Vul op met crushed ijs even roeren. Werk af met een takje munt. Enjoy!

 All new articles