CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

‘HOEZITET’: versterker van de stem van de Hasseltse jeugd

HOEZITET is een nieuw platform voor de jeugd in Hasselt. De afgelopen jaren hebben zij geen kans gekregen om hun wensen te uiten naar het stadsbestuur, hier wil HOEZITET verandering in brengen.

Tekst en foto's door Manoe Hollanders

Het team bestaat uit Sofie Grondelaers, Marie Vanderlinden, Sacha Claes, Sander Claus, Jozefien Maes, Noë Erna, Dries Karmaoui en Stef Vanderspikken. Alle artwork wordt verzorgd door Chase creator Marijn Carton.

Deze groep jongeren wil een forum creëren waar de Hasseltse jeugd hun vragen aan kan stellen. Die vragen worden vervolgens doorgegeven aan de lokale politici. Als er dus iets gebeurt waar de jeugd van Hasselt niet mee instemt, zal deze raad hier een advies over schrijven en dit doorgeven aan het gemeentebestuur. Zij zijn dan op hun beurt verplicht om deze adviezen te bekijken.

“Wij proberen overal te zijn, en heel veel lawaai te maken. Maar op een constructieve manier.” vertelt Stef Vanderspikken, voorzitter van de raad. “Het is een kwestie van aandacht trekken en jongeren te laten weten waar ze naartoe kunnen met hun vragen.”

Dries Karmaoui, Stef Vanderspikken, Marie Vanderlinden, Sofie Grondelaers, Sacha Claes en Noë Erna door Manoe Hollanders

De raad heeft banden met verschillende takken van het Hasseltse jeugdwerk waaronder Chase, Club Hart, Scouts, De Serre, KSA & UStart. Met deze diversiteit aan achtergronden representeren ze zowat iedereen die zich in zijn jonge jaren bevindt.

“Momenteel is er te weinig input van de jeugd in Hasselt. Wij willen de mensen vertegenwoordigen die anders geen stem hebben, of niet weten wat ze met deze stem moeten doen. Wij willen hun een plek geven waar ze terecht kunnen met hun vragen op een toegankelijke manier." geeft Sacha Claes, talent coach bij Chase, mee.

Ook online zal het platform heel actief zijn. Jongeren die met een vraag zitten kunnen deze direct stellen via alle sociale kanalen, hun website of via mail. HOEZITET geeft hier dan zo snel mogelijk een antwoord op.

Voor meer info kan je surfen naar www.hoezitet.beAll new articles