CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

IKRAAAN & David Numwami perform at “Are We Urban?” by Culture Crossing x Black History Month Belgium

Een nieuwe maand betekent een nieuw Culture Crossing event! Aangezien maart in België in het teken staat van Black History Month, slaan Cultuurcentrum Brugge, Black History Month én Culture Crossing de handen in elkaar voor ‘Are We Urban?’. Samen met moderator Eric Cyuzuzo buigen Youniss Ahamad, IKRAAAN en Philsan Osman zich over de specifieke terminologie die gebruikt wordt om muziekgenres en muzikanten van niet-witte origine te benoemen.


Is het begrip ‘wereldmuziek’ nog van deze tijd? En waar denk jij aan bij ‘urban’? De dag van vandaag worden zwarte artiesten regelmatig onder de noemer urban of hip-hop geplaatst, ook als de muziek die ze maken daar helemaal niet onder thuis te brengen is. Dit reduceert en stereotypeert zwarte muzikanten tot één genre en creëert vooroordelen die uiteraard niet kloppen.
Samen met Black History Month Belgium gaan we tijdens een panelgesprek op zoek naar de oorzaken van deze denkbeelden en wat we kunnen doen om dat in de toekomst te vermijden. ‘Are We Urban?’ wordt een avond vol boeiende gesprekken, gevolgd door stuk voor stuk ontroerende en goudeerlijke songs.

Praktisch

  • Maandag 28 maart om 18u in de Theaterzaal Biekorf - (Sint-Jakobsstraat 8 - 8000 Brugge), om 19u start het panel gesprek gecureerd door Black History Month Belgium.
  • Voor de prijs van €12 (onder de 26j is dit maar €6!) kan je zowel geïnspireerd worden aan de hand van boeiende gesprekken en nagenieten van de optredens van David Numwami en IKRAAAN die starten vanaf 20u30. Koop hier je tickets!

IKRAAAN © Nils Van Reusel

IKRAAAN

Met een fusion van soul, trap en hypnotiserende beats maakt IKRAAAN songs over de obstakels en de vele putten in de weg die ze tot nog toe bewandelde. Met haar alter ego ‘De Clown’ belichaamt ze zowel de pijn, vreugde en emoties in een mens, alsook het goede en slechte in ieder van ons. Met haar dromerige zangstijl en passie voor de Nederlandse taal draagt ze haar hart op de tong en raakt je zo recht in het hart.

David Numwami © Mathieu Teissier

David Numwami

David Numwami is een muzikale duizendpoot, een buitengewone artiest die je in geen enkel vakje kan stoppen. Zijn debuut ‘Numwami world’ onthult een heerlijke portie DIY feel good-songs met digitale beats, akoestische gitaar en wondere stem.

Wil je bijleren in het kader van Black History Month én genieten van Belgisch muzikaal talent? Dan sla je die avond 2 vliegen in één klap. Get your tickets via de link hieronder!


 All new articles