CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

‘In Dust We Trust’, de nieuwe beatmaking serie van Dust Dealers

De Brusselse platenzaak Dust Dealers opende eerder deze zomer zijn deuren op de Rue Vanderschrik 22. De winkel wordt uitgebaat door beatmaker Oldy Clap, die ook de eigenaar is van het label Oldy Clap Recordz. De zaak is gespecialiseerd in jazz en soul, maar ook cratediggers of platenverzamelaars die op zoek zijn naar andere genres komen er zeker aan hun trekken.

Na verschillende evenementen die al in de shop plaatsvonden, komt Dust Dealers nu naar buiten met heuse webserie. Net zoals in de ‘Rhyhtm Roulette’ reeks van Mass Appeal, krijgen verschillende producers de opdracht om een beat te maken. Dit moeten ze doen aan de hand van drie vinylplaten die ze geblinddoekt mogen uitkiezen.

Video en montage door Gen Ueda

De eerste kandidaat is niemand minder dan Turtle Master, een producer/dj die al een tijdje meedraait in de hiphopscene. Hij begon zijn hiphopexpeditie nadat hij geïnspireerd raakte door Namur Break Sensation en de Zulu Nation-principes in de jaren 90.

De voorbije jaren heeft hij al een impressionant palmares opgebouwd. Zo maakte hij al beats voor A Notre Tour, Just Tise League, Sanzio en vele anderen. Ook opende hij al shows voor dj’s zoals Madlib, Grandmaster Flash en Guts. Momenteel maakt de beatbakker uit Namen deel uit van het Crab Boogie collectief.All new articles