CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Is de Google Pixel de ultieme smartphone?

Google brengt binnekort in Europa zijn eerste smartphone op de markt en wordt hiermee een nieuwe concurrent voor grote bedrijven zoals Samsung en Apple. Ze verkondigen een betere camera te hebben dan eender welke andere smartphone, en het toestel wordt nu al bestempeld als de beste android-telefoon op de markt. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen, maar kan Google deze ook inlassen? We sommen alles even voor jullie op.

 

 

 

Photo credit @tldtoday #madebygoogle #pixel

Een foto die is geplaatst door Technology Indonesia IND (@tech_indonesia) op

 

Het design

De Pixel is een toestel gemaakt van aluminium en de achterzijde bestaat voor één derde uit glas. Op de achterzijde bevindt zich een vingerprintsensor waarmee je de gsm kan ontgrendelen of je newsfeed kan checken. Hij heeft slechts één speaker, wat op zich geen probleem is aangezien hij erg luid gaat. De speaker bevindt zich aan de onderkant van de gsm, samen met een usb-c poort. Aan de bovenkant is er een headphone jack. De Pixel zal verkrijgbaar zijn in 3 kleuren: Quite Black, Very Silver, of Really Blue.
De camera

De Google Pixel claimt de beste camera van alle smartphones te hebben. Veel smartphoneproducenten beweerden eerder hetzelfde maar konden deze beweringen niet waarmaken. Toch klinkt de camera alleszins veelbelovend. Hij heeft een indrukwekkende videostabilisator. De Pixel wordt het meest vergeleken met de iPhone 7 vanwege zijn camera. Hierboven zie je een foto die het verschil tussen de twee camera’s duidelijk maakt. De linkerfoto is getrokken door een iPhone 7, de rechter door de Google Pixel. Hier wint de iPhone 7 duidelijk.

 Google built in assistant

De nieuwste feature van de Pixel is de Google built in assistant. Totaal nieuw is dit echter niet, we kennen Siri van iPhone al een tijde. Google heeft het systeem wel verbeterd, het zit ingebouwd in de home button. Je hoeft niet eerst al je apps te sluiten voordat je Google kan vragen wat voor weer het zal zijn. Zie het als een persoonlijke assistent die je altijd bij je hebt. Je kan ermee converseren en antwoord krijgen op al je vragen wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent. Het enige dat je moet doen is “Ok Google” zeggen of je home button aanraken/inhouden en je assistent is klaar om je verder te helpen. Als je onderweg bent naar de cinema kan je de navigatie er naartoe vragen, tickets bestellen en een restaurant reserveren om ervoor nog iets te eten. En in tegenstelling tot Siri kan de Google assistant opeenvolgende vragen beantwoorden, wat het gevoel dat je met een echte persoon aan het praten bent versterkt.

 


De verschillen tussen de Google Pixel en de Google Pixel XL

Er is weinig verschil tussen de twee. De grootte, de prijs, en de grootte van de batterijen zijn de grootste verschillen. De Pixel heeft een 5-inch display terwijl het XL model 5.5 inches bezit.Pros

Zoals al eerder gezegd heeft de gsm een fantastische camera maar dat is slechts één van de geweldige functies. Google liet al weten dat de 32 GB gsm een onbeperkte opslag voor foto’s en filmpjes zal hebben (zelfs 4K kwaliteit). Volgens experts van AndroidCentral heeft het in werkelijkheid 23 GB ruimte om te gebruiken, wat nog steeds gigantisch veel is. De batterij is ook een groot voordeel. Volgens Google gaan de batterijen na vijftien minuten opladen al zeven uur mee, een revolutionaire vooruitgang. Gedaan met gsm's die uren moeten opladen. Google besloot daarboven om er een fantastische videostabilisator in te steken, dit betekent dat je geen schokkend beeldmateriaal meer hebt als je filmt als je aan het wandelen bent. Ideaal voor een smooth beeld.


Cons

De Google Pixel is echter niet volledig waterdicht, wat je in 2016 wel zou verwachten voor een smartphone van €750. Er is ook veel commentaar op het design, veel mensen vinden het vrij lelijk en saai. Hij is niet goedkoop, de prijs start bij de Pixel bij €672 voor de 32GB en €758 voor de 128GB. De Pixel XL kost €807 voor de 32GB en €919 voor de 128GB. Redelijk prijzig als je kijkt naar andere opties in de wereld van Android.

 

 

Is de Google Pixel nu de ultieme smartphone? 

Dit hangt uiteraard van persoonlijke voorkeuren af. Mensen die altijd met Apple gewerkt hebben gaan misschien niet zo snel overschakelen naar Android, de prijs is immers ongeveer hetzelfde en de twee camera’s zijn aan elkaar gewaagd. Voor de android fans is de Pixel wel een must buy, het is momenteel de beste android phone die er te vinden is. Het is een hap uit je portefeuille maar volgens ons de investering meer dan waard. 

 

 All new articles