CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Jamaica in 10 foto’s van JD Creations

Chase-fotograaf Jules Devoldere trok er deze nazomer op uit richting Jamaica. Hij reisde samen met twee vrienden het hele eiland rond en liet zijn camera de vrije loop. Hier een overzichtje aan de hand van 10 sfeerfoto’s.

 

Een typisch straatbeeld in Jamaica vastgelegd vanop een dak in Montego Bay. De taxi’s slalommen er vlotjes tussen de eetstandjes en de voetgangers. De handel verloopt er vaak nog op de old school way: als er iets te verkopen valt, kan het de straat op. Er is dan ook veel hoop gevestigd op de drie miljoen toeristen die ze jaarlijks ontvangen (Jamaica telt zelf 2,7 miljoen inwoners).

 


Religie speelt een grote rol in het alledaagse leven in Jamaica. Het eiland telt niet voor niets de meeste kerken per vierkante kilometer ter wereld. De misvieringen zijn er net als de Jamaicanen: intens en luid, met veel gezang.   

 


De absolute klassieker in Jamaica, is jerk chicken (kip op de barbecue) en dat gerecht vind je praktisch overal. Met een beetje geluk kan je er festivals bijkrijgen, een lokale specialiteit op basis van bloem, deeg en suiker. Vergelijk het met een zoute smoutebol, een absolute aanrader!

 


Als je in de jungle rondloopt en aan een machete kan geraken ligt de weg naar exotische vruchten en andere lekkernijen open. Hier werd de suikerriet vakkundig opengesneden om er het sap uit te zuigen.

 


Beneden aan de Reach Falls. Een plaats van ultieme rust, drinkbaar water en muggenbeten.

 


Bizar genoeg is dit beeld niet eens zo uitzonderlijk in Jamaica. De middenklasse leeft er doorgaans in armoede, maar tast toch vaak diep in de buidel voor gepimpte voertuigen en andere luxeproducten.

 


Hiking in de Blue Mountains is een must voor natuurliefhebbers die in Kingston passeren. Je wordt naar de top gegidst en kan er in alle rust van de zonsopgang genieten.

 


Een kiekje vanop Winifred Beach, een wondermooi wit strand aan de warme helderblauwe Caraïbische Zee.

 


De straathonden laten zich niet gemakkelijk intimideren. De meeste honden krijgen er weinig affectie en moeten vooral het grondgebied helpen verdedigen.

 


Jamaica is een ideale plek om sterren te spotten. Op de meeste plekken is er amper luchtvervuiling of straatverlichting. Een mooie manier om je dag mee af te sluiten. 

 

Meer foto’s van JD Creations vind je terug op zijn Facebookpagina.All new articles