CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Jewels: “Ik heb op Pukkelpop gespeeld, nu kan ik in vrede sterven’’

Jules Thys, a.k.a. Jewels is geen onbekende bij Chase. Hij neemt regelmatig interviews af van artiesten maar op Pukkelpop werden de rollen omgekeerd. Na zijn set in de Boiler Room vingen we hem even op voor een analyse van zichzelf en zijn eerste set op een festival dat hem nauw aan het hart ligt.

tekst door Sacha Claes, foto's door NFrame (Nicolas Grootjans)De boiler room openen op Pukkelpop, wat voor gevoel geeft dat voor een jonge Limburger?

Een heel goed gevoel natuurlijk. Er waren zo’n 600 mensen aanwezig in het begin, we hadden een beetje buzz gecreëerd online en dat werkte wel. Als er dan nog mensen voorbij de Boiler kwamen bleven die ook en Mick Jenkins had gecancelled in de Dance Hall dus dat publiek kregen we er ineens ook bij. Ik was een beetje zenuwachtig in het begin, maar toen heeft Eagl mij op twee momenten gewoon gerust gesteld door te zeggen: "Oké, heb je hier en hier aan gedacht?", en dat hielp wel zo’n round up. Dat in combinatie met een gin-tonic en toen is het LIT geworden! (lacht) Het voelt een beetje surreal om hier te staan, zeker omdat Pukkelpop voor velen hier in Limburg toch het eerste festival is waar je naartoe gaat.


Heeft jouw deelname aan Dj-mania (provinciale dj contest in Limburg) iets bijgedragen aan hoe ver je nu bent geraakt?

Dat is eigenlijk een leuk verhaal. Toen ik meedeed dacht ik echt: oké als ik dit win, dan gaat het hele Grensloos-verhaal beginnen. En dan haal je die finale niet. Toen ben ik even heel down geweest. Ik dacht: nu is het verkeken. Maar uiteindelijk ben ik toch in mijn opzet geslaagd en heb ik mijn doelen toch kunnen bereiken toen de mannen van Grensloos naar me toe kwamen.
Nu je het tot in de Boiler op Pukkelpop hebt geschopt, wat is het volgende doel?

Als ik denk aan vier jaar terug, dan heb ik ondertussen mijn doelen van toen bereikt. En de volgende stap zou zijn iedere dag producen en platen maken. Dan moet ik gewoon hetzelfde doen als nu, want ik ben nu ook al met muziek bezig. Maar ik wil niets te snel releasen, want het moet gewoon echt goed zijn. En als ik dan iets kan uitbrengen dat mensen kan overtuigen, dan zien we wel wat er komt. Maar het maakt me niet uit, ik heb op Pukkelpop gespeeld, nu kan ik in vrede sterven! Haha!


Je draaide vandaag back to back met Eagl, hoe is de relatie tussen jullie twee?

We zijn goed evenwichtig. We kennen elkaar nu al een tijd, vanop Thrillers. En er waren vele andere dj’s waarmee hij kon werken maar hij heeft me er altijd terug bijgenomen. En daar ben ik heel dankbaar voor. We pikken veel op van elkaar, ook van hoe zijn events organiseert bijvoorbeeld. We hebben nog wel eens een back to back gedaan maar dat viel toen iets minder goed mee. Voor vandaag hebben we de tijd genomen om samen te zitten, hij is ook bij mij blijven slapen en toen hebben we alles goed doorgenomen. Op dat moment ga je zowat op in elkaar als mensen. Maar hij is wel de meer ervaren persoon. Bijvoorbeeld tijdens de set zegt hij: Je bent Antidote aan het spelen he?" En ik dacht van: huh, oh fuck! (lacht) En op zo’n momenten saved hij mij wel. Hij houdt me scherp.
Je bent ook bezig met je eigen concept Grensloos, hoe zie je toekomst hiervan?

Goh ja, ik zou iets willen betekenen in Limburg. Onder andere met Grensloos. Ik wil graag een community creëren dat gaat over kleding, music en mensen samenbrengen. Zoiets als de Breakdown events van vroeger. En die vibe die daarrond hing wil ik mensen ook kunnen geven. En ik denk dat het nu stilaan het juiste moment is voor mij. Zowel op technisch vlak als dj, maar ook qua presence of hoe zeg je dat? Gewoon het totaalplaatje eigenlijk.


Ik veronderstel dat je vandaag nog wel blijft plakken. Is er nog iemand die je graag aan het werk zou willen zien vandaag?

Jonas Lion, een goeie maat van mij. Vermeld hem maar, haha! En dan Faisal, Post Malone, Nao en een beetje in de Booth hangen. Maar eerst zowieso naar Riri of course!
All new articles