CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Get to know Junglepussy in 5 video’s

Shayna McHayle, beter bekend als Junglepussy, behoort op dit moment tot het selecte groepje van most promising rappers aan de Amerikaanse Oostkust. De 26-jarige artieste met Jamaicaanse-Trinidadiaanse roots is geboren en getogen in Brooklyn. Vergelijkingen met iconen zoals Lil Kim en Missy Elliot hoort ze vaak. Daarnaast zijn grote namen zoals Erykah Badu en Nicki Minaj fan van haar werk. Ze schuwt moeilijkere thema’s zoals feminisme, seksualiteit en de lgbt-community niet en tackelt deze met heel wat humor, zelfspot en het belangrijkste ingrediënt selflove.

Op zaterdag 10 maart treed ze op op het gloednieuwe Out The Frame festival dat de Vooruit samen met All Eyes On Hip Hop organiseerd. Hoog tijd om deze jongedame eens grondig voor te stellen aan de hand van 5 video’s.

 

Junglepussy - Cream Team

Alles startte in 2013 met het nummer Cream Team. Ze dropte deze track independently via haar Youtube-kanaal. Het nummer werd opgepikt door wereldster Erykah Badu, die het ook deelde via haar eigen social media. Hiermee kreeg ze heel wat exposure en kon het grote publiek een eerste keer kennis maken met haar muziek. 

Junglepussy - Stitches

Het volgende nummer dat ze uitbracht was Stitches. In dit nummer rapt ze over het thema bedriegen als volgt: “Told these bitches, I done told these bitches. If you fucking with my man, I’ma leave yo ass in stitches, yeah". 
 

Yale University's Fall Lecture Series: Junglepussy

In 2015 werd ze uitgenodigd voor een interview aan de gerenommeerde Yale universiteit. Volledig in haar eigen stijl gaat ze de uitdaging aan. In het interview heeft ze het onder andere over: de start van haar carriere, de evolutie in haar muziek, de female movement die ze creëert, haar roots,... Serieuzere thema’s worden afgewisseld met heel wat leuke momenten, iets wat ze ook doet in haar muziek. 
 

Junglepussy - Spicy103 FM

Pregnant with Succes is het eerste album van Junglepussy. Ze dropt het in 2015, een jaar nadat ze haar mixtape Satisfaction Guaranteed online lanceerde. Voor haar is het album “een ode aan haar moeder, alle moeders over de hele wereld en alle mensen die ooit al iets levends hebben gecreëerd”. Het album scoort vrij goed. De Amerikaanse website Pitchfork schrijft “Junglepussy brengt via haar humor, mensen dichterbij en creëert een emotionele connectie”.

De track Spicy103 FM is het openingsnummer van deze plaat.

 

 

A post shared by JUNGLEPUSSY (@junglepussy) on


Live at Kopenhagen

​Om ons lijstje mooi af te sluiten, nog een video van tijdens haar show in Kopenhagen. Zoals je ziet gaat het er best wel heftig aan toe en maakt ze er gegarandeerd een geslaagd feestje van! Volg zeker ook haar instagram voor foto's en leuke behind the scenes video's.


Wil je graag meer te weten komen over het Out The Frame festival, bekijk dan zeker de Facebookpagina.
Tickets bestellen kan nog steeds via de website van de Vooruit.  All new articles