CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Kanye West cancelt tour, 4 redenen waarom dit ons niet helemaal verrast

Kanye west cancelt zijn volledige Saint Pablo Tour omwille van gezondheidsredenen, een blijvend slaaptekort die een breakdown veroorzaakte. Het was eerder deze week al duidelijk dat het niet goed ging met West nadat hij herhaaldelijk optredens onderbrak en verklaarde pro Trump te zijn. Tijdens zijn show in Sacramento stopte hij de muziek al na 3 nummers om gedurende een 10 minuten durende preek zijn beklag te doen over Jay Z, Beyoncé, de media en radiostations. Daarna dropte hij letterlijk de mic en stapte hij het podium af. 
 


Toch zouden al deze dingen geen verrassing mogen zijn als we kijken naar eerdere acties van de artiest. Wij lijsten er enkele voor je op:

 

#Kanye2020
​Het interview dat West bij Ellen Degeneres had waarin hij veelbelovende uitspraken deed zoals: 'I have ideas that makes the human race ,within a hundred years, better' , 'I literally have to be Michael Jackson in order to break open the doors for everyone to come after I'm gone, after they call me wacco Kanye' en last but not least sloot hij af met 'I'm sorry daytime television, I'm sorry for the realness'. Waarmee hij nog maar eens aantoont dat hij zichzelf ontzettend serieus neemt. Toen hij in 2015 aankondige dat hij president van Amerika wilde worden, bleek dat hij dus absoluut gemotiveerd en doelgericht is.  

Was het nu 'Swish', 'Waves', of 'The Life of Pablo'? 
Kanye West startte in 2013 met de opnames van zijn zevende album en releaste het langverwachte pareltje op 14 februari in 2016, 2 jaar later dan origineel gepland. Dat het proces een bumpy ride was is zacht uitgedrukt. Het album veranderde vier keer van naam. Na 'So Help Me God', 'Swish', en 'Waves' strandde het dan op 'The Life Of Pablo'. Kanye West maakte trouwens voor de gelegenheid 'I love Kanyewaarin hij de liefde verklaart aan zichzelf . Ook dit verbaasde niemand meer sinds hij onderdeel uitmaakt van de meest self-loving family van het moment, The Kardashians. West beschreef het album als 'a living, breathing, changing, creative expression'. De release van het album werd gekoppeld aan Yeezy season 3 op Madison Square Garden

 

Negatieve response uit feministische hoeken
​De muziekvideo én bijhorende expo van zijn track 'Famous' uit Wests' laatste album 'The Life Of Pablo', gereleased in juni 2016 zorgde voor grote controverse. In de videoclip werd een sculptuur gefilmd waarin wereldsterren als o.a. Taylor Swift, Donald Trump, Caitlyn Jenner, Rihanna, Anna Wintour en Kimye zelf naakt werden afgebeeld in een gigantisch bed. West kreeg via verschillende media heel veel (negatieve) respons op de clip uit feministische hoeken, van muzikanten en fans, o.a. Hij plaatste Rihanna en Chris Brown naast elkaar terwijl de twee muzikanten een abusieve relatie hadden, beeldde politici af en een naakte Taylor Swift.

 

Kanye West vs Taylor Swift
​De blijvende rant tegen Taylor Swift begon in 2009 toen West de speech van Swiftnaar aanleiding van haar award voor 'Best Female Video' op de MTV VMA'S, onderbrak om Beyoncé te prijzen. Nadien ging hij verder met een aantal verontschuldigingen gevolgd door weer een aantal uitspraken tégen de popster. In 2015 leek de ruzie eindelijk opgelost toen Swift op Kanye's ambitie om president te worden, reageerde dat zij graag zijn running mate wilde zijn. Toch stopte het niet bij deze verzoening. De oorlog werd terug leven ingeblazen met de track en videoclip van Famous waarin er onenigheid bestond over Wests' lyrics 'I feel like me and Taylor might still have sex. / Why? I made that bitch famous.' Volgens West gaf Swift wél toestemming voor het gebruik van de tekst. Swift zegt dat het anders is gegaan waardoor de zaak tot in juli 2016 aansleepte. 


Wij zijn alvast benieuwd naar wat Kanye ons nog meer te bieden heeft!All new articles