CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Kijumba: “Als dj breng je muziek voor de crowd, als producer voor jezelf”

Jannick Warnier, beter bekend als Kijumba, won in december DJ Mania. Sindsdien gaat het heel hard voor deze jonge house-dj en -producer. Bij zijn passage op 45 Fest konden we hem toch even strikken voor een kort interview.

Foto's door Sacha Claes, interview door Wannes Cuypers
 

Je draaide al geregeld voor je deelname aan DJ Mania. Hoe heeft het winnen van die wedstrijd je carrière als dj beïnvloed?

Het is een heel fijne bevestiging. Ik dacht: “Ja, ik kan precies toch wel draaien”. Het is uiteraard ook een enorme carrièreboost. Hierdoor krijg ik nu bijvoorbeeld boekingen binnen voor Extrema Outdoor of 45 Fest.
 

Zie je jezelf eerder als producer of toch vooral als dj?

Goh, dat kan ik eigenlijk niet beslissen. Het zijn twee totaal verschillende werelden. Als dj moet je nadenken wat het publiek wil horen en dat spelen, terwijl je als producer moet zoeken wat jij graag hoort en wat je zelf wil maken.
 

En als je echt moet kiezen?

Dan toch producen.
 

Heeft DJ Mania iets aan deze voorkeur veranderd?

Nee, ik was daarvoor ook al veel bezig met producen. Het geeft wel een extra boost om verder te blijven doen.
 


Komen er nog nieuwe tracks aan?

Ja, er komt in oktober of november een nieuwe EP aan. Die zal drie tracks en misschien nog enkele remixen bevatten. Ze zal uitkomen op Taub Recordings.
 

Hoe ziet de zomer eruit voor jou?

Ik heb wel enkele dingen in de agenda staan; ik mag zeker niet klagen! Mijn ouders zijn volgende week ook weg, dus dat wordt zeven dagen in de studio zitten en zoveel lawaai maken als ik wil. (lacht)
 

Zijn er bepaalde gigs waar je extra naar uitkijkt?

Ja, Zwart Goud en Absolutely Free Festival. Op die laatste mag ik openen voor Sheridan. Een hele uitdaging, want hij brengt veel rustigere muziek dan ik. Hiervoor ga ik meer op zoek gaan naar melodieuzere en misschien oudere housetracks. Zelf ben ik nu trouwens bezig aan een old school housetrack die ik nog door een taperecorder zal halen. Dan klinkt hij net alsof hij met een barakke mixer opgenomen is.All new articles