CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Maak kennis met KillASon: “Ik probeer slechte energie om te zetten in iets goeds.”

Zijn naam klinkt nogal duister en op het podium staat hij met zoveel zelfvertrouwen dat het haast lijkt op arrogantie, maar niets is minder waar. De 21-jarige KillASon, een Parijzenaar die door het leven gaat als Marcus Dossavi-Gourdot, werd een maand voor Dour Festival ter vervanging toegevoegd aan de line-up. Gelukkig maar, want zijn optreden was er eentje dat bijblijft. Helemaal op zijn eentje wist hij het podium in te palmen met zijn eigenzinnige hiphopbeats en zijn nu eens chille maar dan weer keiharde lyrics. In lange zwarte jas kwam hij het podium op maar niet veel later haalde hij de vetste dansmoves uit in ontbloot bovenlijf, including a backflip. Niet zo verrassend als je weet dat hij naast muzikant ook danser is. Wij ontmoetten hem na zijn optreden op een heuveltje net achter het festival, zodat ook jij hem beter kan leren kennen. 

tekst door Melissa Awouters, foto's door Michiel Lateur & Sacha Claes
 

Dat was een zeer energiek optreden. Heb je ervan genoten?

I loved it! Er stond heel wat publiek, ook al was het nog vroeg. Ik begin nog maar net en elke show is een zegen. Maar ik heb er erg van genoten, cause I felt them! And I hope they felt me.
 

Het leek erop dat ze dat deden! Je staat altijd alleen op het podium, is dat soms niet moeilijk klaar te spelen?

Thanks! Dat is inderdaad een hele uitdaging maar ik wou het zo doen. Ik wil mensen een show geven, niet simpelweg een concert. A true show, dat is waarvoor ik het doe.
 

Waar komt jouw naam eigenlijk vandaan?

Het heeft niets te maken met je zoon vermoorden of iets in die aard. (lacht) Ik dans ook en Son is een danser naar wie ik opkijk. Hij danst zo goed dat ze hem ook wel a killer op de dansvloer noemen. Via mijn naam betuig ik respect aan mijn mentor en het verleden. In onze crew eindigen al onze namen trouwens op -son! 

Wie zijn jouw grootste muzikale voorbeelden? Ik zag dat je Snoop Dogg en Dr. Dre leuk vindt, vooral West Coast stuff?

Niet alleen dat hoor! Mijn favoriete groep is OutKast uit Atlanta. Ik hou van electro en popmuziek en zelfs van rock. In mijn jongere jaren luisterde ik altijd naar The Police, mijn vader had daar namelijk vinylplaten van. Momenteel probeer ik ook wat meer bij te leren over Jamaicaanse muziek, ‘cause I love the flow. Mijn ouders luisteren veel naar Bob Marley of The Gladiators. Jamaica is een klein land maar het zit vol met energie en goede muziek. Ik luister dus niet alleen naar hiphop maar ook naar alle andere genres. There are no boundaries.
 

Je werkt nauw samen met je moeder en je stiefvader. Is dat soms niet moeilijk?

Eigenlijk heb ik er niet voor gekozen om met mijn moeder samen te werken omdat ze familie is, maar wel omdat ze een professional is. Dat weegt zwaarder door dan het feit dat ze mijn moeder is. Maar daar komt wel bij kijken dat zij me beter kent dan wie dan ook. Het is dus niet moeilijk, want we weten hoe we met elkaar moeten praten wanneer dat nodig is. Ik kan haar alles vertellen.
 

Zou je dit ook doen wanneer zij je niet zo hard steunde?

I don’t think so. Zij is een van mijn grootste inspiratiebronnen. Mijn moeder is zelf een danseres en een van de personen die me de motivatie en energie gaf om te doen wat ik nu doe. Zij heeft me zeer veel bijgebracht door middel van kunst. Art taught me a lot of things. Ik kan me nog steeds beelden voor de geest halen van toen ik een jaar of drie oud was, zoals bepaalde plaatsen of specifieke dagen, zoals het appartement waarin we woonden…
 

Wow, je hebt een goed geheugen dan.

Ja, maar eigenlijk is het nogal awkward dat ik die momenten nog steeds herinner. Ik denk dat de jaren tussen mijn geboorte en mijn derde levensjaar de ware ik gevormd hebben. Ze hebben mij gemaakt tot de persoon die ik vandaag ben. Ik ben nog steeds gefocust op die jaren want dat is wanneer ik wist dat ik zou doen wat ik nu doe.
 

Nou, dan zijn wij blij dat ze je gesteund heeft! Je album ‘The Rize’ kwam uit begin dit jaar. Waar werk je momenteel aan?

Momenteel werk ik aan een ep en een ander album. Het album staat pas gepland tegen 2019, dus dat duurt nog wel even. Maar de rest komt er snel aan! Exclusive tunes en minstens één, misschien twee of zelfs drie ep's voordat het album uitkomt. We zullen zien.
 

Even over je lyrics. Je rapt ‘Plus I killed it at school, got no modafucking bounds’. Scoorde je echt zo goed op school?

Ja, ik ga nog steeds naar school en ik ben een goede student! Gelukkig. (lacht) Het wordt momenteel wel zwaarder omdat ik bijna afstudeer. Maar ik ga nog steeds naar school ja en I am giving my heart and my life to do so. Ik denk dat je als een artiest zowel om moet kunnen gaan met de artistieke kant and the business. Ik heb ‘Hoddest In My Town’ vier jaar geleden geschreven en ondertussen is er al veel veranderd. (lacht) Ik haal niet meer de cijfers die ik gewoon was maar ik haal mijn jaar nog steeds. Een opleiding is nog steeds belangrijk.
 


 

‘So that clocks melt, my pen's like Dali's’ Hier verwijs je naar de Spaanse surrealist Salvador Dali. Hou je van zijn kunst of was dat een leuke woordspeling?

Yeah, that was a cool reference. Maar ik vind het leuk wat hij doet, het opent veel deuren. Zijn werken komen echt over als een droom, it’s all flat. Iedereen kent zijn beroemde werk met de smeltende klokken en hier verwijs ik eigenlijk rechtstreeks naar. 'Cause you know, I am so hot, when I write my pen melts like his.(lacht)
 

Je rapt ook ‘a lot of MC's blood on my fucking mic’. Is er dan veel concurrentie en jaloezie?

Ik denk van wel ja. Dit heeft niet alleen betrekking op MC’s, maar ook in de danswereld is er veel jaloezie. Jealousy is anywhere, everywhere, anytime, everytime. Wat betreft de rappers, ja ik denk dat er mensen zijn that kinda hate on me, maar dat gaat gewoon langs me heen. Het beïnvloedt me niet omdat ik van goede energie hou en die moet ik ook verspreiden. Ik rap over sommige dingen die al dan niet duister zijn, maar mijn uiteindelijke doel is spreading the good energy. Ik probeer deze slechte energie om te zetten in iets goeds. Well, actually I do not care. Als ze naar me toe komen en wat dingen zeggen, that’s cool, we doen ons ding. Ik hou van competitie. (lacht)
 

Dus je houdt ervan om te winnen?

Ja als je van competitie houdt, wil je natuurlijk ook winnen. You have to get in the arena, get in the game and do your thing…
 

And finish it.

Yeah, finish it! Finish them. Maar dat is het doel niet. Het maakt deel uit van het plan maar ik ben niet hier om mensen af te maken. Ik deel graag goede dingen met mensen en if I need to get it on with you, dan zal ik het ook doen. That's part of the game. Als je de regels erkent, dan weet je dat iemand je op een bepaald moment gaat proberen te raken. 

Laatste: ‘I wonder if one day I will find the one that will always love me’ Ben je moeilijk om van te houden of geloof je niet in liefde?

Ik geloof wel in liefde, ik weet gewoon niet zeker als ik het al heb meegemaakt. Ik ben jong, nog maar 21. Het is de soort vraag die je jezelf soms stelt, wanneer je alleen in je bed ligt. (fake weent en lacht) Ik weet niet of ik hard to love ben; ik ben niet de persoon aan wie je dat moet vragen. Maar ik probeer een goed mens te zijn en ik probeer om mensen niet te kwetsen, vooral de meisjes waarmee ik een relatie heb. Deze track heeft me geholpen om wat vertrouwen in liefde te hebben en om te geloven dat ik op een dag, somehow, liefde zal vinden. Ik ben niet hopeloos. (lacht)
 

Dat hebben we niet gezegd! Wij kunnen je alvast vertellen, in de paar minuten dat we je ontmoet hebben: we already love you. Blijf je om nog wat artiesten te checken?                 

Ik heb nog wat afspraken en dan ga ik wel eens kijken. Stormzy wil ik alvast zien, voor de rest weet ik niet zo goed wie er speelt vandaag.
 

Wiz Khalifa is vanavond en A$AP Ferg?

What? That’s tonight?! Where? What time? Oh cool, dan blijf ik vast en zeker! Hebben jullie een interview met hen kunnen regelen?
 

Nee helaas zagen ze dat vandaag niet zitten…

Spijtig! Ik hoop dat ik altijd met mijn voeten op de grond kan blijven. Je weet dat nooit op voorhand maar weet dat ik van mensen hou en als je liefde krijgt, wil je die liefde ook teruggeven.

 All new articles