CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Tandenborstels in alle maten tijdens Lady Leshurr op Dour

Een halfuurtje. Meer had de Britse rapsensatie Lady Leshurr niet nodig om een propvolle Boombox compleet uit z'n dak te laten gaan. Vinnige en gevatte rhymes straight outta Birmingham, yeah. Lil' Kim 2.0 mét klasse, zo zou je Lady Leshurr eigenlijk het beste kunnen omschrijven. De 21-jarige MC uit Birmingham, brak dit jaar een serieus aantal potten met haar "Queen Speech" freestyle series van YouTube-filmpjes, die haar terecht een felbegeerd plaatsje op de BBC Radio 1Xtra lijst van Artists to Watch opleverde. Wij waren erbij op Dour en zagen dat het goed was!


10 minuten voor aanvang van de set stond de Boombox al tot de nok gevuld en kwam de geur van zweet gemengd met bier je hartelijk tegemoet. Best verrassend, als je weet dat een topnaam als MNEK toch maar een halve Jupiler Dancehall wist te vullen.
 


Leshurr had de fans ook al opgeroepen om massaal tandenborstels mee te brengen, een subtiele verwijzing naar haar Queen's Speech Episode 4. Een oproep waar enorm veel gehoor aan werd gegeven: overal zag je her en der tandenborstels in alle soorten en maten opduiken. Bijna hoopte ik op een cameo van Walter Grootaers en de Vergeet Je Tandenborstel Niet show. (voor zij die dit nog kennen uit lang vervlogen tijden)

Ok, showtime! Eerst worden we nog even opgewarmd door de dj die de standaard hiphopklassiekers uit z'n platenbak bovenhaalt. Het publiek laat het zich allemaal welgevallen en de toon is al meteen gezet. Lekker sfeertje, daar! Leshurr wordt aangekondigd en komt onder luid gejoel het podium op. De Boombox én Leshurr hebben er duidelijk zin in en dat merk je.

De übergevatte raps vliegen ons om de oren, niemands lyrics die zo on point zijn als bij deze meid. Het publiek rapt de lyrics lustig mee en al snel ontstaat er een spontane moshpit. Ik maak mezelf snel uit de voeten, maar de sfeer zit er fantastisch goed in. Leshurr drijft mee op de positieve flow van het publiek, duchtig gevolgd door haar momager mét de iPhone in de hand, en maakt van de gelegenheid gebruik om het publiek nog meer op te jutten. Evenwel geen moshpits nu, nope, we ruimen baan voor een genuine push-pit. Met één handgebaar scheidt ze het publiek in twee delen, en de mensenzee splijt zich haast letterlijk in twee, zoals in het welgekende Bijbelverhaal. De vrouwelijke Mozes is opgestaan, dames en heren. Enthousiast roept ze beide kanten op om zo hard mogelijk tegen elkaar te pushen als maar kan. En dat moet je deze crowd natuurlijk geen twee keer zeggen.
 

 

#dour2016 #ladyleshurr

Een foto die is geplaatst door Alexandre (@belgiantleman) op

 

Na de Queen's Speeches 3 en 4, zijn we helemaal opgewarmd en klaar voor nog meer. Of we mensen kennen met crispy bacon lips, vraagt Leshurr. Nou, en of! Op de tonen van Queen's Speech episode 5, gaat het dak er echt he-le-maal af in deze Boombox! Het publiek geniet met volle teugen en Leshurr geniet zichtbaar mee. Lyrics worden duchtig meegelipt en bij de alomgekende "Crispy Bacon" line, beweegt de hele mensentroep zich vervolgens eerst naar rechts en dan naar links. Echt iedereen springt mee dat het een lieve lust is and I'm loving it!

Maar het is nog niet gedaan, een nieuwe track 'Where Are You Now' (niet de Justin Bieberversie, uiteraard) wordt op ons losgelaten en het lijkt alweer een winnaar te zijn. Onder luid gejuich en geklap kondigt Leshurr aan dat ze eigenlijk graag nog een nummer zou willen spelen, maar de organisatie had er letterlijk de stekker al uit getrokken.

Conclusie : Lady Leshurr's eerste pasage in België op Dour Festival, was meteen een heuse binnenkomer. Krijg je binnenkort nog eens de kans om haar te zien, ga dan zeker kijken. Raps van de bovenste plank en sowieso sfeer gegarandeerd. Totally wicked, quoi.
 

 

#Dour2016 #ladyLeshurr #boombox

Een foto die is geplaatst door ReapHit.com (@reaphit) opAll new articles