CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Meet LADY S en Zoey Hasselbank, vrouwelijk talent op Laundry Day

Tijdens het eerste weekend van september was het verzamelen geblazen aan de Middenvijver: het was weer wasjesdag! De jaarlijkse hoogmis van Laundry Day was al aan zijn negentiende editie toe. Het was gezellig vol aan de Antwerpse Linkeroever, waar uit de bol kon worden gegaan op de beats van ruim 120 acts, verspreid over twaalf podia. Ook Hakuna was erbij. Dit full service castings agency met een oog voor diversiteit, werd in 2014 opgericht door Adil El Arbi en Bilall Fallah. We zagen good vibes, fijne moves en veel liefde!  Ook vanachter de booth, waar twee sterke dames een leuke performance neerzetten, met name DJ LADY S & Zoey Hasselbank. We vroegen de dames naar hun beleving en hun grootse verlangens en Hakuna-fotografe Raia Maria-Laura legde dan weer de strafste moves vast tijdens hun set!

Eerst werd er gedanst bij DJ LADY S, een jonge dame, die afgelopen tijd performde op tal van podia over de hele wereld, van Vestival, Amsterdam tot Laundry day. Ze dropt beats van hiphop to house, als het maar danst! Next up was Zoey Hasselbank. Deze girl is nog niet zo lang bezig, maar wist toch al een aantal mooie gigs te versieren; van Bangerz Brussels tot opwarmen voor de Franse rapper Niska's liveshow. Ook Laundry Day was voor haar een mooie afsluiter van de zomer.

Hoog tijd dus om eens een gesprekje aan te gaan met deze jonge dames over hun passie, hun streefdoelen en hun muzikale uitspattingen.

Geschreven door Mathias Sourbron, beelden door Raia Maria-Laura.
 

 

Hoe heb jij de zomer verwerkt? Nog aan het nagenieten of ben je al op volop bezig met nieuwe projecten?

ZOEY: Alles is zo snel gegaan dat ik achteraf pas besefte "wauw heb dus net mijn eerste festivals achter de rug." Het moment zelf sta ik daar niet zo bij stil. Dan zit ik vol adrenaline. Ik werk sinds kort ook opnieuw zelfstandig als artiest dus ik ben momenteel volop bezig aan allerlei projecten. Stay tuned!

LADY S: Ik ben de laatste beelden aan het editten van mijn festival run van deze zomer en daar ben ik wel volop van aan het nagenieten, maar voor mij is het nieuwe seizoen de eerste week van september begonnen dus ik ben weer volop aan het werken aan nieuwe dingen.

 

Wie is jou grootste inspiratie op muzikaal vlak?

ZOEY: Ik ben momenteel enorm gefascineerd door DJ Endrixx van Parijs. Die jongen is niet alleen muzikaal maar ook technisch supersterk.

LADY S: Voor mij persoonlijk is het niet 1 persoon. Ik raak geïnspireerd door mensen die van 0 zijn begonnen of beginnen en die keihard werken om hun weg te vinden en het te maken in gelijk welke wereld. Dat kan van mijn simpele buurman zijn die probeert te providen voor zijn familie tot een Rihanna, a young island girl with a dream. MAAR als ik dan iets specifieker moet zijn, dan kies is voor mijn homie DJ Snake. We horen vaak de cliché's van 'follow your dream' en 'alles is mogelijk als je er hard genoeg voor werkt' maar die voorbeelden van mensen zijn vaak nog te ver af van ons bed waardoor het soms nog steeds niet haalbaar lijkt of te onrealistisch blijft. Voor mij is Snake het perfecte bewijs daarvan omdat ik het effectief heb zien gebeuren met iemand in mijn cirkel en vriendenkring. Ik heb gezien hoe zijn parcours liep en ik was daar ook bij toen hij het wilde opgeven en nu kent hij een enorm groot succes en staat hij mee aan de top van de DJ chain. Fuckin' love it!

 

Welke wilde dromen spoken door je hoofd?

ZOEY: Ik heb in België op verschillende plaatsen en bij verschillende mensen mijn stempel gelaten. Mijn volgende stap is Europa en dan Amerika. Babysteps.

LADY S: Wel, ik zou heel graag een eigen album uitbrengen en samenwerken met verschillende mensen. Niet per se grote namen, maar met getalenteerde mensen die dezelfde passie voor muziek delen. Don't get me wrong, Jay-Z mag gerust een verse neerleggen op 1 van mijn tracks! Een beetje wat DJ Khaled doet zeg maar. En dan alle dope festivals en top venues van de wereld rond touren, inshallah !
 

 

Wat is voor jou het meest memorabele moment afgelopen jaar?           

ZOEY: Sowieso de festivals die ik heb gedaan. Namelijk, We Can Dance, Laundry Day en Vestival. Mijn doel is om elk jaar beter te doen dan het jaar daarvoor.

LADY S: Ik heb zoveel dope dingen gedaan en op dope feesten gestaan. Maar waar ik toch stiekem trots op ben is mijn debuut tour in Thailand waar een groep meisjes uit Dubai mij kende en speciaal waren afgekomen naar mijn feest in Bangkok. Ik had never ever gedacht dat ik naar Thailand zou gaan en dat daar een groep meiden mij zouden opwachten. Zo surreal! Een ander highlight was dan deze zomer in New York. Ik was te gast bij de rapper Q-TIP in zijn radioshow op Beats1 op Apple Radio. Ik sta als kleine Belg tussen al die grote guest DJ namen en zomaar effe op 1 van de populairste muziek platformen ever. Daar kreeg ik toch wel even kriebels van.

 

 

Met wie zou je graag eens samenwerken?           

ZOEY: Vind dit een zeer moeilijke vraag om eerlijk te zijn. Het zou te voor de hand liggend zijn om de artiesten op te noemen die ik goed vind. Ik werk graag met mensen die gepassioneerd zijn. Wanneer er passie steekt in iets zie je dat ook aan het resultaat. Ik zie wel wie/wat mijn pad kruist.

LADY S: Als ik echt echt iemand moet kiezen, ja dan wordt het Jay-Z. Pff, ik kijk zo hard op naar hem en zijn parcours. Dat is nu echt from nothing to something. Maar zoals ik al eerder zei, ik sta open voor alles en iedereen zolang de passie en het vuur erin zit. Music is my life!

 

Heb je tips voor de buitenwereld en voor de vrouwen die graag in je voetsporen willen treden?

ZOEY: "Best thing I ever did was believe in me" is mijn leuze. Ik wil, ik kan en ik zal is het enige dat telt. Mijn doel is niet om beter te doen/zijn dan mijn DJ collega's. En natuurlijk kijk ik naar wat zij doen maar ik maak er geen competitie van. Zo sta ik ook in het leven. Ieder zijn kwaliteiten. Ik wil beter zijn dan ik 'gisteren' was.

LADY S: Naar alle upcoming DJ's in het algemeen, creëer je eigen stijl en stick to it. Maak een onderscheid tussen jou en de rest en keep hustling! Nothing comes for free toch? Let's do it!

 

Show us what you got, schrijf je nu in op casting.hakuna.be!

 


 

 All new articles