CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Laura Lemaitre maakt fashionitems van vintage sportkledij

En toen zagen we ineens fashionable djellaba’s verschijnen op onze Facebookpagina... Iets dat wij wel in onze garderobe zouden willen, dus vroegen we ons af wie er achter deze opvallende collectie zat. Het is Laura Lemaitre, een creatieve, hardwerkende duizendpoot met een swag om u tegen te zeggen. Hoog tijd voor een klapke met deze jonge Gentse!

Foto’s door Mayli Sterkendries, tekst door Emilie Daems

 

 

Hoe kwam je op het idee om djellaba’s te maken?

De eerste djellaba-dress die ik maakte, was eigenlijk puur voor mijzelf. Ik had een oversized FILA T-shirt gekocht en wou daar voor mijzelf een kleed van maken, which I did. Eenmaal die af was, droeg ik die een paar keer tijdens mijn werk in de club. Toen ik opmerkte dat er veel positieve reacties op kwamen, besloot ik een kleine collectie te maken. 

  

Kan je wat meer vertellen over jouw collectie?

De basis van mijn djellaba's zijn telkens oldschool sport-T-shirts van merken die ons allemaal nauw aan het hart liggen, zoals Kappa, FILA, Adidas en Nike. Die verknip ik en dan sla ik aan het puzzelen. Ik maak eerst een snelle schets, maar tijdens het knippen en stikken verandert er nog vanalles. Elke dress is uniek en heeft andere kleurencombinaties. Sommige zijn sober, andere zijn wilder en met meer incrustaties. Ik ga vrij gevoelsmatig te werk. Als ik aan een dress begin, dan ben ik daar één à twee dagen aan bezig. 

 

 

Welke personen zullen jouw djellaba’s dragen?

De vijf stuks die ik tot nu toe maakte, zijn praktisch allemaal verkocht aan vrienden en kennissen. Ik blijf wel veel vraag hebben, dus begin ik binnenkort aan een nieuwe reeks van een vijf tot zestal dresses. Drie daarvan zijn preorders

 

Wil je een bepaalde boodschap geven met de collectie?

Neen. Ik ben de kledingstukken gewoon beginnen maken omdat ze heel comfortabel zijn om te dragen. Ik heb er mijn eigen insteek aan gegeven door te werken met Jersey fabric en oldschool sport-T-shirts. Ik moet wel zeggen ik die vraag al enkele keren kreeg, of er een religieuze of actuele boodschap achter deze collectie zit. In principe had ik het ook Kaftan dresses kunnen noemen, maar djellaba klinkt veel beter.

 

Zullen we in de toekomst nog van jou horen?

Ik denk het wel. Momenteel ben ik ook bezig met een capsule collectie voor my boys. Deze collectie zal in dezelfde sfeer van de dresses liggen, maar wordt op een bepaalde manier ook anders. Daarnaast ben ik ook bezig met andere projecten. So stay tuned!

 

 

 

 

 

 All new articles