CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Leafs Sensei’s optreden in Trix was One In A Million

Leafs kwam op 21 december gezellig alle harten veroveren van de honderden jongeren aanwezig in de Trix in Antwerpen. Zeventien lentes jong, maar nu al éen van de grootste talenten van onze noorder buren. Met zijn liefdesserenades op de tonen van de laatste hiphop beats weet hij ervoor te zorgen dat het hele publiek in zwijm valt. En wanneer hij zijn t-shirt uittrekt overtreffen de gillende meisjes de beats van Ramiks. Zet een Amerikaanse boysband op een podium en het gegil bij de show van Leafs overtreft hen waarschijnlijk nog.

Artikel door Yaell Monas, foto's door Bavo Goossens

Leafs Sensei

“Kunnen alle lichten uit?” roept de zeventien-jarige Leafs terwijl zijn DJ de eerste deuntjes van Yokomokohama door de zaal van de Trix blaast. Het nummer, waar ook Bokoesam of Papa Sam voor de Nederhop fans een verse in rapt, kwam al in 2017 uit, toen Leafs zijn eerste EP Feals dropte. Leafs is een kid waar je wel fan van moet zijn. Hij werd ontdekt door Noah’s Ark in 2016 toen hij slechts vijftien was, haalde z’n naam uit de Anime serie Naruto en nam zomaar z’n juf op het podium van Lowlands om haar te bedanken. Ondertussen heeft hij samenwerkingen met Ronnie Flex, Bokoesam en Sevn Alias op zijn CV staan. Hij trad op op Woo Hah en Lowlands en heeft hij al weer twee albums uit. Daarnaast verkocht hij de hele Trix uit.

Leafs maakte zelfs tijd om te poseren met zijn publiek

Girls, girls, Instagram girls

En wanneer de lichten doven, schiet het volume van de gillende meisjes de lucht in. Nadat hij het podium op kwam springen bij zijn eerste song, One In A Million, is menig fangirl de stem al kwijt. En toch stopt het daar niet bij, want iedereen zingt hit na hit mee met de Nederlander. Wanneer Leafs vraagt om neer te gaan zitten, gaat de helft van de zaal door de knieën. Om mosh pits hoeft de rapper zelfs niet te vragen. Waarom deze young boy het zo goed doet? Ramiks’ beats zijn opzwepend, Leafs’ teksten zijn catchy en hij combineert Nederlands en Engels zo vaak dat de noemer Nederlandse hip hop al bijna niet meer toepasselijk is. En zoals de aanwezige hese girls na het concert in koor antwoordden: “Hij is zó cute!”

“Waar is mijn trofee?”

Leafs Sensei, blijft steeds op me mind hé ja

Wanneer Mikado de zaal op zijn kop zet, druipt het zweet van de muren. Na het nummer wordt zelfs een verloren schoen omhoog gehouden. Jongeren rennen af en aan om frisse lucht te scheppen op het terras. Het publiek stil krijgen was verloren moeite want zelfs zonder muziek roept iedereen uitbundig het refrein van Mikado, Swish en Mamacita mee. “België is lit, man”, weet Leafs er nog ergens bovenuit te roepen in de micro terwijl hij zelf geniet van de reactie van het publiek. Zijn kenmerk, een skibril op de zijkant van z’n hoofd, gooit hij daarna zomaar het publiek in. De gelukkige dame die het attribuut won, liep er de rest van de avond mee rond te paraderen alsof ze zonet het kroontje van miss België had gewonnen.

Het zweet vliegt rond wanneer Leafs stagedivet

Waar is zijn trofee?

Dat Leafs hét laatste nieuwe rap fenomeen van de lage landen is, moeten we niet meer duidelijk maken. Hij deelt water uit bij z’n optredens, legt een hele zaal lam wanneer hij ineens “Het maakt me echt niet uit, het is alriiiiiiight” rapt en stagedivet op het einde van z'n show het publiek in. Wanneer het publiek om meer vraagt, rapt hij vlot nog een tweede ronde van Mikado en Swish. Geen sterallures, fans mee op het podium en na de show nog een uur vrijmaken om met elke fan afzonderlijk op de foto te gaan. Leafs is een geboren performer, iemand waar we meer van willen horen in 2019 en vooral meer van willen zien. Het perfecte concert om een weekend stevig maar liefdevol in te zetten. In Mikado rapt Leafs “Waar is mijn trofee?” en hij heeft gelijk, waar is zijn trofee in godsnaam?All new articles