CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Londense A-Cold-Wall* dropt eerste collectie

A-Cold-Wall* is goed op weg om het nieuwe Vetements of Gosha Rubchinskiy te worden. Het Londense label van Samuel Ross startte vorig jaar met een kleine drop van enkele stukken voor mannen. Nu stelt hij zijn eerste collectie (FW17) voor op de London Fashion Week.

Samuel Ross, die de touwtjes in handen heeft bij A-Cold-Wall* is niet zomaar de eerste de beste. Hij speelde een grote rol bij Kanye West’s eerste stappen in de mode (Ross ontwierp mee aan Kanye’s collectie voor A.P.C. in 2014) en is een van de drijvende krachten achter Virgil Abloh’s Off-White. Daarnaast werkte hij samen met Hood By Air, Nikelab en Adidas. Alsof dat niet genoeg is, mocht hij voor A-Cold-Wall* een van de fameuze windows van Barneys in New York inrichten. Er is dus bewijs te over dat Samuel Ross heel wat talent heeft en het bijzonder ver zal schoppen.
 


Nu heeft A-Cold-Wall* dus hun eerste volledige collectie voor mannen en vrouwen uit. Net als de vorige losse releases heeft ook deze collectie een duidelijke ruwe, brutale stijl. De kleding ziet er industrieel uit en lijkt vaak zelfs niet helemaal af. Outfits die binnenstebuiten gekeerd lijken, blijven ook steeds terug te komen. Er komen bij deze collectie wel heel wat nieuwe stukken waar Ross zijn ding mee doet. Waar het eerst bleef bij T-shirts en truien, komen er nu ook pakken en uiteraard vrouwenkleding bij. Er zijn natuurlijk ook weer T-shirts en truien bij en ook het heuptasje keert terug.

A-Cold-Wall*’s show werd gehouden op twee verdiepen tegelijk. Zowel op het gelijkvloers als in de kelder liepen er modellen. Ieder met verschillende outfits en in iedere ruimte stond een verschillende installatie. De volledige show in de kelderverdieping kan je hieronder herbekijken:
 

 


All new articles