CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Low G cruiset door het Wilde Westn in eerste videoclip

Na zijn deelnames aan Bestn Vant Westn, End Of The Weak en Red Bull Bekvechten, is de jonge West-Vlaamse rapper Low G klaar voor alweer een volgende stap in zijn prille carrière. Onlangs kroop hij met de multi-getalenteerde producer Chillow van Catharsis Productions in de studio. Om die samenwerking aan te kondigen, krijgen we nu alvast een eerste single mét bijhorende video voorgeschoteld. Westside!

Artikel door Wouter Verheecke, header foto door Catharsis Productions

Amper 21 is hij, maar Lowie D'haeseleer (spreek uit ‘Baezeleer’) heeft op zijn jonge leeftijd al een aardige biografie bijeen geschreven. In 2016 won hij de West-Vlaamse rap battle Bestn Vant Westn. Een jaar later mocht hij als jongste deelnemer ooit ons land vertegenwoordigen op End Of The Weak in Praag en vorig jaar schopte hij het tot in de finale van Red Bull Bekvechten.

Na die wedstrijden volgden vorig jaar ook een EP, 'Van' Oudn Stempel', en de eerste optredens. Zo stond hij al in het voorprogramma van onder meer Connard, Brihang, Blu Samu, Uberdope en Stikstof. “Het was na zo’n show dat ik aan de praat raakte met Chillow van Catharsis Productions. Het klikte meteen en we besloten om samen te werken”, vertelt hij.

Als voorbode van de latere plannen is er nu dus alvast een eerste single en videoclip. De track heet ‘Wilde Westn’ en daarin vuurt de rapper bars af waarop gedetineerden jaloers zouden zijn. De lome beat is van de hand van Baadasssss van NTREK en in de video zien we Low G rond cruisen in een oude Ford Mustang. Al die elementen samen ademen de oldskool West Coast hiphop van weleer uit.

“Ik heb die gloriejaren weliswaar niet bewust meegemaakt, maar als 11-jarige luisterde ik wel al naar de classic hiphop van 2Pac, Snoop Dogg en Eminem, via mijn oudere broer en zus. Ik rapte toen al hun teksten mee. Later heb ik mijn eigen stijl verfijnd in De Stroate in Kortrijk”, aldus nog Low G. Onthou die naam!All new articles