CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Maak kennis met Cécile Loreen, fashionista met een pink ambition

​De 25-jarige Cécile Loreen woont in Amsterdam. Ze draagt elke dag haar lievelingskleur roze. Bewust maakt ze hiermee een statement. Het dragen van roze kleding maakt Cécille gewoon heel erg blij. Haar Instagrampagina Color Please kent een grote fanbase en ze heeft ook haar eigen webshop Cecci Fasion. Wij spraken met haar af in Amsterdam om meer te weten te komen over deze dame en haar eigenwijze kledingstijl.

 

 

@jip_broeks made a photo serie about me and my pink lifestyle - read all about in on @id_netherlands link in bio

Een foto die is geplaatst door Cécile Loreen (@colorplease) op


Het was niet zo moeilijk om Cécile te vinden in de grote mensenmassa die in Amsterdam rondliep die dag. Heel even dachten we dat Barbie tot leven was gekomen toen we haar voor het eerst ontmoetten. Natuurlijk was ze van kop tot teen gekleed in het roze met de bijhorende accessoires.


Hoi Cécile, waar komt jouw fascinatie voor de kleur roze vandaan?

Mijn fascinatie voor de kleur roze is een beetje onbewust ontstaan. Ik was vroeger nogal een tomboy. Mensen geloven niet wanneer ik vertel dat ik nooit met Barbies heb gespeeld. Ik kwam uit een gezin waar we enkel merkenkleding droegen. Op mijn dertiende begon ik meer te experimenteren met kleuren in mijn kledij. Ik had het zelf eerst niet door hoeveel roze items ik aan het verzamelen was, tot een verkoopster mij erop aansprak. ‘Hoe leuk, jij koopt alleen maar roze kleren’, zei ze. Toen pas besefte ik dat ze gelijk had. Toen ik naar Amsterdam verhuisde, voor mijn studies aan de mode-academie, verfde ik mijn studentenkamer roze. Ik heb er pas echt mijn lifestyle van gemaakt toen enkele kunststudenten mijn Instagram leerde kennen. Ze vonden mijn roze kledij en accessoires een leuk statement dat ik moest delen op sociale media. Die dag zelf maakte ik mijn eerst foto van een paar schoenen. Ik vond het verrassend leuk om te doen en mijn Instagrampagina is nu uitgebloeid tot mijn virtuele kledingkast.

 

 

new scarf by @weekday_stores - also drinks from princess bottles just tastes better

Een foto die is geplaatst door Cécile Loreen (@colorplease) op


Hoe ver gaat jouw fascinatie voor deze kleur?

Als we over kleding en accessoires praten, gaat het tot het uiterste. Je ziet het ook terug komen in het kleinste detail, van mijn nagels tot mijn drinkbus. Ik vind alles wat roze is gewoon mooi. Ik combineer het vaak met pastelkleuren zoals paars, groen, geel en om het een beetje te breken draag ik ook vaak witte items. Liefst zou ik dit ook doortrekken in het interieur van mijn appartement, maar ik heb een vriend die een voorkeur heeft voor zwart. We proberen een tussenweg te vinden door bijvoorbeeld één muur in een pastelkleur te verven. Mocht ik helemaal mijn zin doen, zou mijn huis er zoals dat van Gianni Versace uitzien. Ik hou wel van een beetje kitsch gecombineerd met vintage. Het heeft een zekere ziel waar ik een zwak voor heb.


Wat was je eerste roze item?

Daar kan ik niet op antwoorden aangezien mijn stijl onbewust is ontstaan. Door de jaren heen heb ik zodanig veel roze items verzameld, dat ik ze niet meer allemaal kan herinneren. Ik weet wel nog mijn eerste roze cadeau. Dat was een badhanddoek van de mama van mijn ex-vriendje. Ik was er meteen fan van. 
 

 

rollercoaster craaaazyness with @piaplease today #hardgaan

Een foto die is geplaatst door Cécile Loreen (@colorplease) opHoe zijn de reacties van de mensen op straat?

In grootsteden zoals Amsterdam, Londen en Berlijn vallen de reacties in het algemeen heel goed mee. Natuurlijk kijken de mensen naar mij, maar nare reacties blijven vaak uit. De meest negatieve ervaring, was een tijdje geleden in Maastricht. Mensen riepen naar me, trokken foto’s en achtervolgde mij zelfs. Ik voelde mij net een attractie. Vanaf nu ga ik ook nooit meer naar Maastricht. Eén keertje heb ik mijn kledingstijl aangepast. Ik vierde vorig jaar nieuwjaar met mijn familie in Friesland. We gingen naar een chique feest waar de dresscode cocktail was. Ik had die avond geen zin om het middelpunt van de aandacht te zijn. Ik wou gewoon een gezellige avond met mijn familie en vrienden. Die avond droeg ik zwart aansluitend jurkje. Ik voelde mij een beetje ongemakkelijk, maar het was leuk om nieuwjaar te vieren zonder gestaar en gefluister. In Japan voelde ik mij het meeste comfortabel. Ik viel er eigenlijk niet echt op in mijn outfits. De mensen hebben daar een excentriekere stijl dan hier.


Raken kwetsende opmerkingen jou?

Wanneer ik over straat loop, draag ik figuurlijke kleppen op mijn ogen. Ik merk dat mensen zich al eens omdraaien om mij goed te bekijken, maar over het algemeen krijg ik veel complimenten. Ik heb een vriendin wiens kledingstijl erg op die van mij lijkt. Dit versterkt het effect van de reacties natuurlijk erg, maar wij trekken ons weinig aan van wat de mensen zeggen.


Zijn er al eens dagen dat je je minder goed voelt in je vel en je dit kan merken in je outfits?

Vroeger wel. Wanneer je je minder goed voelt ben je wat prikkelbaarder. Je hebt dan niet zo'n zin in nare opmerkingen en probeert deze dan te vermijden door minder op te vallen. Dit doe ik nu niet meer. Ik merk dat ik meer complimentjes krijg dan negatieve commentaar. Dat maakt mij blij, net zoals het dragen van roze kleding mij blij maakt.

 

Wat zijn jouw favoriete hotspots voor het kopen van je kleding?

Er is één winkel die ik absoluut geheim wil houden, maar ik kan jullie wel mijn andere pareltjes verklappen. Om de zoveel tijd ga ik naar Bert Schrader. Dat is een kiloshop waar je hele leuke 90’s spullen voor een spotprijsje kan kopen. Labels Inc. in Antwerpen vind ik ook een leuke winkel, maar ik wil heel graag eens terug gaan naar een winkel genaamd TOTO in Cambodja. Daar vind je dé leukste Japanse vintage. Ik was op slag verliefd op die winkel!

 

Heb jij een favoriet roze item?

Dat is moeilijk te zeggen. Ik vind al mijn roze kleding leuk, maar ik verkoop ook veel. Ik draag tegenwoordig wel heel graag mijn tweedehands jeansjasje. Het zit mij als gegoten en het heeft een leuke 90’s vibe waar ik erg van hou. Ik denk dat ik deze niet snel ga weg doen.
 

 

Heart of the Heart Tee what do you guys think? Add to the shop or not?

Een foto die is geplaatst door CECCI (@ceccifashion) op​Je hebt een eigen webshop Cecci Fashion. Hoe is deze tot stand gekomen?

Toen ik studeerde aan de modeschool van Amsterdam, werkte ik ook als jobstudent. Ik heb verschillende baantjes gehad, maar ben nergens lang gebleven. Ik miste een persoonlijke en creatieve uitlaatklep. Mijn vriend en docenten op mijn school wezen mij erop dat ik een zeldzame stijl heb die mensen wel aanspreekt. Zo ben ik op het idee gekomen om mijn eigen webshop te beginnen. Ik zoek leuke (roze) items uit en verkoop deze vervolgens op mijn online winkel. Ik heb ook een goed oog voor de zakelijke kant. Ik ben mijn eigen baas en kan mijn passie erin verwerken. Mij ga je nooit meer voor iemand anders zien werken.

 

Heb je op de modeschool de kleur roze in al je opdrachten verwerkt of heb je ook met andere kleuren gewerkt?

In het begin kreeg ik vaak commentaar op mijn ontwerpen. Mijn docenten vonden de snit goed, maar moet dat nu altijd in het roze vroegen ze zich af? Ik voelde mij in het begin hierdoor zeer slecht. Mijn vriendin raadde mij toen aan om even te acteren op school en mee te gaan in de menigte. Ik heb toen één opdracht in het zwart voorbereid. Ik ben mij tijdens die periode zelfs anders gaan kleden. Plots waren mijn docenten vol lof over mij. Ze vonden al mijn designs geweldig en ik kreeg ook goede punten. Bij het uitvoeren van de opdracht zelf, heb ik een dikke fuck you gezegd door uiteindelijk alles in het roze uit te voeren. Niet veel later ben ik gestopt met de opleiding. Ik vond het jammer dat mode voor hun enkel fashionable is wanneer het in het zwart is gemaakt. Ik kon er mezelf niet zijn.


Stoort het jou dat mensen vaak in het donker gekleed zijn?

Iedereen draagt natuurlijk wat hij of zij mooi vindt en waar ze zich goed in voelen. Ik vind het gewoon niet mooi. Ik kan wel zeggen dat ik de snit mooi vind, maar als het geen fleurige kleur is zal ik het niet dragen. COS is hier een goed voorbeeld van. Ik vind hun design en techniek heel mooi, maar ik zal het door de basic kleuren waarin het is uitgevoerd, niet snel dragen.

 


​Heb jij nog één grote droom die je graag wil verwezenlijken?

Ik wil graag een vette kledinglijn ontwerpen. Ik krijg vaak leuke reacties van Instagrammers in Japan. Ik heb gemerkt dat er wel een fanbase zit. Ik zou het dan ook geweldig vinden als mijn kledinglijn zich verder kan richten dan enkel Amsterdam of Europa. Een grote droom dus, maar ik heb ook een grote portie pink ambition om dit hopelijk te kunnen verwezenlijken.All new articles