CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Maak kennis met Chuki: YouTuber, producer en onze Chase Verses host

YouTube, een website die begon met het delen van video’s van katten en mensen die op hun bek gingen, is stilaan uitgegroeid tot een van de meest bekeken videokanalen ter wereld. Het is het medium voor iedereen die graag video's maakt en zijn visie of creaties wil delen met de wereld. En dat is net wat Yuki Asemota (a.k.a. Chuki) deed. Chuki is een producer van hiphop instrumentals, die hij vervolgens deelt op YouTube. Wat begon als een hobby en vrijetijdsbesteding is ondertussen aan het uitgroeien tot iets veel groters. We spraken met hem in Antwerpen voor de opnames van onze Chase Verses, waarvan hij tevens de nieuwe host is.

 


Vanwaar het idee om een YouTube-kanaal te starten?

Ik ben van jongs af aan bezig met muziek. Ik speelde gitaar en volgde muziekles toen ik 7 jaar oud was. Toen ik ouder was begon ik stilaan wat meer te experimenteren en maakte ik af en toe wat beats. Ik liet het dan horen aan mijn vrienden en besloot het dan te uploaden op YouTube om een breder publiek te bereiken. En na verloop van tijd begon mijn kanaal ineens te groeien. Zo ben ik van november 2015 tot nu van 10 000 naar bijna 80 000 subscribers gegaan.


Waarom muziek uploaden op YouTube en niet op andere platformen zoals SoundCloud?

Ik koos voor YouTube om een meer internationaal publiek te bereiken. Ik heb het gevoel dat SoundCloud meer wordt gedeeld onder lokale kringen. Op YouTube bereik ik veel meer mensen uit The States. Het merendeel van mijn volgers komt uit de Verenigde Staten en niet uit België.


Je maakt nu vooral intrumentals, heb je ook plannen om meer zelf te rappen of te zingen?

Ja hoor, ik ben er nu al mee bezig. Ik perform binnenkort ook op de Lokerse Feesten voor onder andere Fresku, dus dat is wel nice. Maar ik blijf verder wel werken aan mijn vocal skills.
 Wat zijn jouw plannen voor YouTube in het komende jaar?

Wel voor YouTube is het belangrijk dat ik ga zorgen voor daily uploads. Dat is de enige manier om te blijven groeien. Ik ben nu bijna afgestudeerd en wil me echt toeleggen op YouTube om mijn kansen zo goed mogelijk te benutten. En dagelijks zorgen voor goede content is daar wel belangrijk voor. Verder wil ik ook beginnen te werken met een team dat met mij samenwerkt om alles in goede banen te leiden. Zo wil ik er graag een vriend van mij bij betrekken om te filmen en er iemand bijhalen die mijn merchandise organiseert en dergelijke. Je ziet dat veel YouTubers dit doen en dat lijkt me zeer fijn. Het zou ook tof zijn om dan te kunnen samenwonen zodat we dagelijks nieuwe content kunnen maken wanneer we maar willen.

 


Je vlogt ook af en toe voor jouw kanaal, is daar een speciale reden voor?

Nee niet echt. Ik kijk zelf graag vlogs en daarom leek het me ook wel tof om het zelf te doen. Maar het is belangrijk dat je iets te vertellen hebt in jouw vlog. Je hebt tegenwoordig veel jongeren die zeggen dat ze graag vlogger willen worden maar ze hebben niets te vertellen of hebben geen interessante content. Ik vlog wanneer ik iets te vertellen heb of wanneer ik naar een leuke locatie ga.


Wie zijn dan zoal jouw favoriete vloggers?

Wel ik kijk bijvoorbeeld wel soms naar Casey Neistat of Roman Atwood, maar mijn favorieten waren Jesse & Jeana (BF vs GF) maar ze zijn er helaas mee gestopt. Dat vond ik echt jammer want ik keek echt elke dag naar hen. Hun stijl beviel me ook echt, helaas. Maar verder kijk ik op YouTube ook wel naar video’s rond BMX’en en auto’s.


Heb je tips voor mensen die zelf een YouTube kanaal willen starten?

Je moet goede content hebben. Maar nog belangrijker, je moet het graag doen. Anders hou je het niet vol. Zolang je doet wat je graag doet, je blijft uploaden en je goede content maakt dan zal het er uiteindelijk wel van komen. Voor sommigen gaat dit heel snel, voor anderen kan wat het langer duren.

 


Je bent recent ook gestart als host van onze Chase Verses, hoe bevalt dit jou?

Het is nieuw, aangezien je normaal in je vertrouwde omgeving zit waarin je zelf alles beslist en ook alle taken op jezelf neemt. Bij de Verses zijn er verschillende mensen die meewerken aan het eindresultaat. Dit is ook aanpassen voor mij omdat je bijvoorbeeld zelf niet monteert wat je gefilmd hebt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet superleuk is om te doen en om de verschillende artiesten te leren kennen. Ik vind het sowieso leuk om nieuwe dingen te proberen, pas dan weet je of iets je ligt of niet.


En dan tot slot, wat doet Chuki wanneer hij even niet bezig is met producen en YouTube?

BMX’en en veel chillen met vrienden. Leuke dingen doen met mijn vriendin. Ah ja ik ben ook wel veel bezig met mijn eten. In het algemeen ben ik bewust bezig met wat ik eet, ik probeer niet te veel McDonald’s te eten. En ik kijk ook wel wat series maar dat probeer ik niet te veel te doen. Want een hele dag series kijken dan heb ik toch wel het gevoel dat ik mijn tijd verspil. Dan maak ik liever een hele dag beats.
All new articles