CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Deze 3 producers maakten deze zomer beats vanuit Bozar

Tijdens de Yo! Brussels Hip-Hop Generations tentoonstelling in Bozar kregen drie up-and-coming producers de kans om hun ding te komen doen in de studio die stond opgesteld in de grote zaal, waar vrij graffiti tegen de muren geschreven kon worden. Maak kennis met Anne Vande Star, Waller en OLVO

Foto's door Tom Clabots
 

 

Anne Vande Star is het ultieme voorbeeld van een multi-getalenteerde artiest. Haar achtergrond en opleiding liggen in de beeldende en podiumkunsten, maar daar nam ze geen genoegen mee. Na haar master Mixed Media behaald te hebben, begon ze meer en meer te experimenteren met geluid, onder meer omdat muziek produceren tegenwoordig makkelijker dan ooit is. Met een laptop en kleine controller maakt ze zelfs muziek op de trein. Ze laat zich echter niet beperken door gelimiteerde electronica en werkt graag samen met andere disciplines. Improviseren, experimenteren en grenzen doorbreken!

 

foto door Ollivier Cellière

foto door Olivier Cellière

 

OLVO is een producer uit Namen die na zijn opleiding Industrial Design naar het SAE in Brussel is gestapt om zich te verdiepen in audio-productie. Op zijn veertiende ontdekte hij - zoals veel grondleggers van de dubstep in de UK - Music 2000 op de PlayStation 1, waarmee je rudimentaire beats in elkaar kan steken. Daarna kwamen Reason, Logic en Ableton. Zijn interesse voor hiphop nijgt vaak naar de elektronische kant, zoals de LA beat scene. Maar evengoed kan hij zijn klassiekers appreciëren. 

 

Waller werkt al tien jaar aan zijn eigen producties en laat zich even sterk inspireren door de UK electronische underground scene als door zijn klassieke opleiding in drum en saxofoon. Hij werkt graag met eigen samples van zijn instrumenten of probeert zijn ingespeelde melodieën als een sample te laten klinken. Zo kijkt hij op naar producers als Frank Dukes, die samples voorziet voor de grootste artiesten in de hiphopscene. Momenteel heeft Waller geen muziek online, wij hopen alvast dat daar in de toekomst verandering in komt!

 

  All new articles