CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Tinted Souls EP4 with Mabell: “I want to bring change, no matter how small”

Agneskena is geen onbekende binnen het Chase team, denk aan haar fashion editorials en artikels over sociaal gerelateerde topics zoals de identiteitscrisis bij Congolese jongeren in België. Met haar nieuw project 'Tinted Souls' deelt ze via 10 afleveringen de verhalen van individuen, die net zoals haar getint zijn door hun kunst. Dit project is voor haar een manier om in contact te komen met mensen. Elke episode belichaamt de emoties, de schoonheid, de gevoeligheid maar vooral de eerlijkheid van de band die ze hebben met hun passie. Agneskena zelf zorgt voor het technische deel en de 'Tinted Souls' voor de magie. In deze episode maken we kennis met Mabell Holand.

Artikel door Christelle Baseke Kaisala, beeld door Agneskena. Dit project werd mede mogelijk gemaakt met de steun van het Vlaams Journalistiek Fonds.

WAT MAAKT DEZE AFLEVERING ZO SPECIAAL?

Agneskena: “Deze aflevering is opgenomen in het buitenland terwijl het niet de bedoeling was om te werken. Ik had net een zware periode achter de rug en een break naar Noorwegen met een vriendin was ideaal om terug op adem te komen. Ik had mezelf beloofd om vakantie te nemen en enkel foto’s te nemen voor herinneringen. Voordien had ik via Instagram contact opgenomen met een meisje om af te spreken. Ze had ook een voorliefde voor beeld en ze woonde in Trondheim. Tijdens de zeven uur durende treinrit, bij het zien van de mooie landschappen, ontsproot het idee om een ‘Tinted Souls’ aflevering te doen.

Even overwoog ik om van dit absurd idee af te stappen, maar een passie kan je nooit tegenhouden. Ik vroeg aan het meisje of zij een profiel kende die voldeed aan een ‘Tinted Souls’ reeks. Zo leerde ik haar vriendin Mabell Holand kennen. Hoewel Mabell het idee mooi vond wou ze mij eerst ontmoeten omdat ze zeker wou weten dat zij de geschikte persoon was. Voor mij was dit fascinerend, want het was de eerste keer dat iemand mij in vraag stelde met betrekking tot mijn project. Maar het klikte tussen ons vieren bij onze aankomst. Toen wist ik dat het iets speciaals ging worden.”

HOE BEN JE TE WERK GEGAAN?

Agneskena: “Voor mij was het nieuw omdat ik niet wist hoe het eruit ging zien qua beeld omdat ik in een onbekend land zat. Ik vond het ook noodzakelijk om een band te creëren tussen mezelf als videograaf en Mabell als hoofdonderwerp. Maar ik voelde snel dat we op dezelfde golflengte zaten. We waren maar vier dagen ter plaatse, gelukkig kon Mabell tussen haar planning momenten en geschikte locaties vinden.”

WAT WILDE JE IN BEELD BRENGEN?

Agneskena: “Ik wou in beeld brengen dat mensen meerdere facetten hebben en dat dat de schoonheid is van een individu. Bij Mabell belicht ik twee kanten: enerzijds haar passie voor sport, anderzijds haar kwetsbare kant als poëet. Terwijl de andere afleveringen heel hard inspelen op beeld en de omgeving ligt hier de focus op Mabell, die als persoon heel krachtig is op beeld. Ze liet me snel toe in haar verhaal waardoor ik veel te weten kwam over haar passies, zelfbeeld en verleden. Het is ook de eerste keer dat een aflevering uit een tweeluik bestaat waarbij er een mooie overgang is.”

WELKE BOODSCHAP WILDE JE BRENGEN?

Agneskena: “Dit geldt voor al mijn afleveringen: iedereen heeft altijd iets te vertellen en te verbergen. Dit kan een positief of een negatief moment zijn in hun leven, maar het uit zich altijd in hun lichaamstaal, hoe ze in het leven staan en hun idealen. Als fotografe vind ik het prachtig wanneer mensen daarvoor open staan om dit met mij te delen en mij vertrouwen om dat in beeld te brengen."

Volg @agneskena_visuals op Instagram en @chasemusicbe op Facebook en YouTube om meer 'Tinted Souls' episodes te ontdekken de komende weken.All new articles