CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

MC G’ow is De Bestn Vant Westn

Een rap battle heeft sowieso iets weg van een bokswedstrijd, zo met die punchlines tot de ander er onder bezwijkt. Voor de vijfde editie van 'De Bestn Vant Westn' trokken de organisatoren van Phatmark Collective die gelijkenis door en zetten ze de deelnemers in een boksring met een old skool microfoon boven hun hoofd. MC G'ow of Giovanni Carriere (21) uit Oostende is de nieuwe heavy weight champion en gaat met de felbegeerde beker aan de haal.

Artikel door Wouter Verheecke


Nog voor er ook maar één mc de mic ter hand had genomen, vielen de monden al open van verbazing in de Brugse Magdalenazaal. De spots waren gericht op de boksring die centraal in de zaal stond opgesteld, zodat je langs alle kanten het angstzweet van de zestien deelnemers in het rond kon zien spetteren. De juryleden (Low G, Koen Da, Connard, Cfour en Vuulle Muulle) en deejay Grazzhoppa werden elk naar een uithoek van de zaal verwezen.

In de eerste ronde moesten MC Rechtut, Tovenoare, MC Vayden, Dizzle, Natte Willy, Braxn, Sero en Stijntje meteen het onderspit delven. MC Siga, Plovier, Doorn Roosje, Flauwer, Arlo, Siebrand, MC G'ow en MC Illusions stootten door naar de kwartfinale. In de halve finale won MC G'ow het van Doorn Roosje en was MC Illusions te sterk voor Plovier. MC G'ow en MC Illusions mochten dus de spreekwoordelijke handschoen opnemen in de finale. Daar waren er drie ronden nodig om over de winnaar te beslissen en uiteindelijk oordeelde de jury dat MC G'ow de titel verdiende om zijn consistentie.

G'ow nam al vijf jaar op rij deel aan deze West-Vlaamse rap battle. Hij leerde battlen via de film '8 Mile' en heeft naar eigen zeggen ook veel te danken aan zijn leermeester, Natte Willy. "Een verrassing is deze overwinning niet echt, ik voelde dat dit mijn jaar zou worden", reageerde de gloednieuwe 'Bestn Vant Westn' meteen na de finale. Naast die fraaie titel wint hij ook een beker en 300 euro. "Die trofee krijgt een plaatsje in mijn woonkamer. Sowieso betekent dit voor mij een motivatie om verder te doen. Tegen volgende zomer wil ik samen met mijn homies van WVMA (West-Vlamingen Met Attitude, red.) een album droppen, dus jullie zullen zeker nog van mij horen!"All new articles