CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Mekitburn Festival 2016 mikt op meer dan alleen goede beats

De Mekitfree Afternoon op Mekitburn Festival is ondertussen al een vaste waarde geworden voor wie jaarlijks van de partij is. Hoewel de gemiddelde party animal graag zijn roes uitslaapt om er de volgende avond weer in te kunnen vliegen, is er genoeg activiteit aanwezig voor de opgewekte menigte. Mekitburn zorgt voor next level randanimatie en pakt uit met tattoo flashes, een one man band show op rijdend podium en zoveel meer. Volledig gratis, dus ook toegankelijk voor wie 's avonds niet meefeest. We durven bescheiden toegeven dat de Mekitfree Afternoon minstens even vermakelijk is als de nachten daar. Wij zetten vandaag voor jullie op een rijtje hoe het publiek zich klaarstoomt voor hun laatste avond op Mekitburn.

Tekst: Evi Van Kerckhove, foto's: Nframe & Evi Van Kerckhove

 

Abbatoir Noir: tattoos-on-the-spot

Met blote benen en knikkende knieën zitten twee dames op de tattoo stoel van de Vilvoordse tattoeur Abattoir Noir. Naast hen ligt een map vol ontwerpen en worden er nog enkele designs extra getekend door een van de artiesten. Het systeem is simpel, first come first served, geen boekingen die maandenlang op voorhand al vaststonden, maar een spontante beslissing tussen twee acts door. Het systeem heeft wat weg van de bekende tattooflashes op vrijdag de dertiende en dragen zeker een leuke herinnering met zich mee. De ene dame koos voor een mandala ontwerp met rode accenten terwijl de andere dame geduldig toekeek. Toegegeven, het zag er echt vet uit! Ook na Mekitburn kan je bij Abattoir Noir terecht voor een boeking in hun studio in Vilvoorde.
 

Blame the designer

Het duo Sam Destrycker en Nathan De Corte vonden elkaar tijdens hun studententijd op het K.A.S.K. in Gent, Sam behaalde er zijn diploma in illustratie en Nathan in vrije grafiek. Samen bundelden ze hun talent en richtten ze een mobiel zeefdrukatelier op waar iedereen interactief aan kan meewerken. Het fijne is dat de mensen zelf de zeefdruk mogen bedienen en het drukproces ervaren. Hun pop-up atelier streek deze keer neer op het grasplein van Mekitburn waar je aan schappelijke prijzen een tote bag of T-shirt kan bedrukken. Sam en Nathan hadden zelf al enkele originele ontwerpen klaarstaan. Blame the Designer kan door iedereen en voor elk event worden ingehuurd. Hun volgende bestemming? Het WildemannenWoestewijven-stadsfestival voor kinderen in Gent.
 

Peper & Zout

Zeven knappe mannen met een strooien hoedje op het hoofd en een instrument in de hand vormen samen het junioren muziekensemble Peper & Zout. De streetband is geen onbekende gast, ze staan al sinds enkele jaren te spelen op de Mekitfree Afternoon. Hun act is uitgegroeid tot een klassieker waar je schaamteloos wel eens je beste moves voor bovenhaalt. Je mag jams verwachten in een combinatie van New Orleans jazz, dixieland jazz, brassband en versies van moderne liedjes. De perfecte opwamer. 
 


Voorleesuurtje

Verder vond je op de Mekitfree Afternoon tal van foodtrucks. Het aanbod reek van verse smoothies tot Mexicaanse lekkernijen als chili sin carne (veganistische versie). Daarnaast werd een skatecontest gehouden waar leuke prijzen aan verbonden waren. Ook aan de allerkleinsten werd gedacht, de Bibliotheek van Vilvoorde zorgde voor een voorleesuurtje tussen alle heisa door. Schattig! Eén ding is duidelijk, aan elke leeftijdsgroep werd gedacht. Kortweg, Mekitburn zorgt het hele weekend voor allround entertainment.All new articles