CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Miss Angel, “voor ik het wist stond mijn eerste nummer op Youtube, crazy”

Uit het niets dropte Miss Angel drie weken geleden haar eerste clip Ghetto Supahstar. Ondertussen haalde de clip 3000 views. Bij Chase waren we onmiddellijk fan en we namen de clip op in onze wekelijks Belgian Hip-Hop lijst. Ook MNM en Studio Brussel besteedden er aandacht aan. Miss Angel nam graag de tijd voor een korte babbel.

Tekst door: Karel Nijs, foto's door: Yaqine Hamzaoui

 

Wanneer ben je begonnen met rappen?
Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van nummers maar ik deed er toen eigenlijk niets mee. Ik zat in de all-female dance crew Navitas en van daaruit kregen we de kans om samen met Bruishaven een evenement te organiseren in CC Berchem. Zo is Female Takeover ontstaan en op onze eerste show heb ik voor het eerst opgetreden, zo is het eigenlijk begonnen.

Ik had de smaak te pakken en hier en daar heb ik dan een paar open mics gedaan en dan ben ik op zoek gegaan naar producers, beatmakers… en voor ik het wist stond mijn eerste nummer op Youtube, crazy!


Wie zijn je voorbeelden?
Mijn voorbeelden komen vooral uit de jaren stillekes (lacht). Ik ben een grote fan van Bahamadia, Lil Kim, Left Eye Lisa… De old school hiphop is helemaal mijn ding.

Natuurlijk luister ik ook naar Belgische artiesten: Soul’Art, Darrel Cole, Scottie, TheColorGrey and there’s a lot more tho’ (lacht)!
 

Met wie zou je graag eens willen samenwerken?
Ik zou het super dope vinden om met Coely samen te werken. Door Coely kreeg ik een ‘fuck it, doe gewoon’ mentaliteit. Als ik mag dromen wil ik ook samenwerken Lil Kim, Remy Ma of Cardi B. Die zijn hard!

 


Is het moeilijk om in België door te breken als zwarte vrouw?
Niets is makkelijk in België. Black, asian, caucasian, moeilijkheden gaan er altijd zijn. Mijn opdracht is ervoor zorgen dat ik hoe dan ook doorbreek. Ik kreeg nu al de opmerking dat ik “goed kan rappen voor een chick”... I mean, really?! Die opmerkingen zullen er altijd wel zijn maar actions speak louder than words.

Ik geniet er daarom echt van dat stilaan meer en meer vrouwen de music scene veroveren, female empowerment is zó belangrijk. Ik wil daar echt deel van uitmaken.
 

Wat staat er nog allemaal op het programma? Heb je nog grootse plannen?
Momenteel ben ik bezig met nieuwe tracks en nieuwe beats. Ik ga niet blijven stil zitten want ik ben nog niet eens echt begonnen (lacht). Wanneer mijn volgende song dropt? I can’t really tell, soon, I promise. Soon is my fav word!

Stay tuned, Miss Angel is nog niet done!All new articles