CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

MODIFIED: “We proberen een platform voor jonge artiesten te zijn.”

Zondag 25 september vond de derde editie van Modified plaats in Gent en op zo’n feestje kon Chase natuurlijk niet ontbreken! Fashion en hip hop lovers en nu ook foodies kunnen hier terecht om hun inner fangirl / -boy helemaal te laten gaan. Een feestje vol met liefde en goed volk, wat wil een mens nog meer? Wij spraken met interieurvormgever én oprichter van Modified Marijn

Tekst door Jantien Debyser, foto's door IShot
 

Hoe zou je Modified omschrijven?
Als ik het kort zou moeten omschrijven is het eigenlijk een samenvoeging van interieurvormgeving, kunst in een ruime betekenis en natuurlijk ook muziek. Die drie componenten komen altijd voor in Modified. Inspiratie voor de naam haalde ik uit ‘to modify a space’. Als interieurvormgever zie ik veel mooie locaties in Gent maar mensen doen geen moeite meer om een leuke, frisse locatie te gebruiken die de ervaring van bezoekers dan weer interessanter maakt. Daar willen wij verandering in brengen.


Hoe is het idee tot stand gekomen?
Zoals ik al zei ben ik interieurvormgever van beroep. Ik wilde iets doen dat nog niet veel gedaan werd in het vak, waarin ik mijn verschillende interesses kon combineren. Ik wilde een project realiseren waarin ze allemaal tot één iets werden samengebracht en alles ook volledig werd uitgewerkt.


Een grote troef is de unieke locatie waar Modified plaatsheeft en hoe deze wordt aangekleed. Kan je dat proces eens voor ons overlopen?
Dat is elke keer iets anders (lacht). Soms is het minder professioneel dan mensen denken, op andere momenten is het dan net gecompliceerder. Ik spring letterlijk op mijn fiets en rijd rond in Gent, op zoek naar leuke locaties. Na een bezoek aan een tiental locaties kom ik samen met de rest van de mensen en kiezen we samen een locatie uit, houden we ons bezig met de vergunningen etc… Daarna tekenen we de gekozen locatie uit in 3D en maken we er renders en plattegronden van. Meestal duurt het enkele weken vooraleer we beslissen om de locatie te modifien of niet.

 


Fashion is een belangrijk aspect binnen Modified, ben je er zelf veel mee bezig? Zo ja, hoe?
Dat is een goede vraag! Ik zou mezelf niet meteen omschrijven als iemand die super fashionable is, maar het interesseert me wel (lacht). Ik ben al heel mijn leven met kunst bezig en mode is daar ook een vorm van. Ik ken ook veel mensen die met mode bezig zijn. Het is iets waarin veel mensen zichzelf terugvinden. Veel mensen hebben nu eenmaal interesse in mode, waaronder ikzelf.


De line-up bestaat nu voornamelijk uit lokale artiesten, is het een droom om ook internationale artiesten te boeken?
Absoluut! Ik ben een grote fan van Soulection. Eigenlijk is het mijn grootste droom om die gasten naar hier te halen. IAMNOBODI, Sango, al die mannen gewoon. Eigenlijk heeft Jef, de creator van TRILLERS die aan de slag is als Eagl, mij geïnspireerd op vlak van muziek. Wat hij doet vind ik echt super. Het is met zulke mensen dat ik Modified elke keer wil realiseren. We proberen een platform voor artiesten te zijn, daar vallen dj’s ook onder. We willen jonge gasten ook een kans geven. Neem nu Murkie; die zit vol talent en is nu aan het opkomen. Ik wil een project vormen dat niet 'all about the money' is. We doen dit tenslotte uit liefde en om artiesten te boosten.


Ben je van plan om binnen Gent te blijven, of zit de kans erin dat Modified verder gaat dan dat?
Voor mij is het belangrijk om toch altijd actief te blijven in Gent. Ik wil een deel uitmaken van de mensen die nieuwe movements in Gent aan het brengen zijn. Ik zou graag meewerken aan het boosten van Gent, want dat heeft het wel nodig. Projecten in andere steden zou ik sowieso niet uitsluiten. Dat kan zeker interessant zijn.


Zijn er verder nog plannen voor de toekomst?
Ik ben een dromer! (lacht) Ik heb altijd een notitieboekje bij. Ik zit vol met ideeën. Momenteel zijn we al bezig aan Modified IV,  maar er staat nog niets vastgepind. Afhankelijk van hoe het hier nu loopt kan ik meer zeggen. We zijn ook contacten aan het leggen om voor meer sponsors te zorgen zodat we er steeds iets groters van kunnen maken. Je mag er alleszins zeker van zijn dat er een volgende editie komt!


Alright, we kijken er al naar uit!All new articles