CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Maak kennis met alle deelnemers van Limbomania 2017

Elke twee jaar slaan Muziekodroom en Provincie Limburg de handen in elkaar voor Limbomania, een talentenjacht die jonge Limburgse bands in de kijker wil zetten. Uit de 127 inzendingen koos de jury al 32 kandidaten, die het in de voorrondes tegen elkaar zullen opnemen. Hoewel de voorrondes al volop aan de gang zijn, geven wij jullie toch nog graag even de kandidaten mee.

Tekst door Jeroen Poelmans 

Master, Please

Dit jong duo uit Leopoldsburg staat in voor dromerige, ravissante melodieën die lijken rond te zweven tussen hemel en aarde. Voeg daarbij hun trage keelklanken met veel reverb en de vergelijking met Bazart en Oscar & The Wolf is snel gemaakt.

 

Trikona

Deze Lanakenaars brengen zweverige popmuziek met een vleugje jazz. Vooral piano is de belangrijke rode draad in hun muziek, die we het beste kunnen beschrijven als aangename loungemuziek, maar dan met wat meer schwung.

 

Hugs

Boris Willems aka Hugs bewandelt dan weer een heel ander pad. Donkere synths en afstandelijke vocals leiden ons doorheen het universum, in het gezelschap van buitenaardse wezens en uitgedoofde sterren.

 

Pelican Bay

Ook Pelican Bay gooit het over een andere boeg. De vijfkoppige band brengt bovenal dansbare nummers. Daarvoor laten ze zich maar wat graag inspireren door het beste uit de 70s, 80s en 90s en alles wat erna komt.

 

Cleopatrick

Cleopatrick is er dan weer voor zij, die het graag wat alternatiever hebben. De instrumentale muziek schippert ergens tussen vuile postrock en noise. De groep zoekt en vindt de grenzen en waagt er zich regelmatig over, met veel bruut gitaargeweld tot gevolg.

 

Electronetics

Zoals de naam wel doet vermoeden, brengt deze driekoppige band stevige electropop. Electronetics is een verbond tussen twee kwieke twintigers en overduidelijk energieke dertiger uit Sint-Truiden, dat de grenzen van electro afstruint, op zoek naar een eigen sound.

 

SOS (Slaves of society)

Een eenmansproject rond Jen Palmans. Zijn muziek is nogal duister en soms zelfs ambient, maar tegelijk ook ritmisch en dus dansbaar.

 

Temal

Soezerige melodieën? Of toch maar liever de old school beats? Producer Temal gooit ze allebei in no time op je bord. Vergeet genres, want elk nummer heeft een andere insteek.

 

Sons of a Wanted Man

Ruiger gaat het eraan toe bij Sons of a Wanted Man. Deze Beringers experimenteren met dromerige post rock en vettige sludge metal. Gevolg: ruige post metal die uren op de maag blijft liggen.

 

Acces Unlocked

Acces Unlocked is een kwintet uit Tessenderlo dat een eigen pad van underground metal tracht te plaveien. Geen tralala’s, maar hard en straight to the point.

 

Murphy

“We make loud music”, zo omschrijft de Herkse rockband zichzelf. Met hun mix van stevige gitaarriffs, luide drums en denderende baslijnen spelen ze naar eigen zeggen ‘vettige muziek’. Het vijftal tracht dan ook om een positieve en comfortabele sfeer op de stage te creëren.

 

King Low

Deze groep bestaat nog maar sinds dit jaar, maar ze zijn naar eigen zeggen ‘Ready to hit the stage’. Hun poppunk zal uw nekspieren ongetwijfeld losmaken.

 

Barren of Shape

Dit trio uit Sint-Truiden is, in een woord, alternatief. Sludge metal vormt de basis van hun nummers, maar daar kletsen ze ook een hele hoop knotsgekke elementen bij. Funk bijvoorbeeld. Luister gerust eens zelf.

 

Fantoompijn

Fantoompijn zal je doen bibberen in een overvolle zaal en zal een kilte aanwenden die tot diep in de ziel zal reiken. Een ding is zeker, het applaus van het publiek zal in schril contrast staan met die diepzwarte en ijskoude nummers die ze brengen.

 

Catholic Gurls

Absurd. Dat is bij deze groep het meest passend. Vergeet regels en laat je verrassen door humoristische noise of bevreemdende rock.

 

Jungleproof

Jong Belgisch geweld met een voorkeur voor loeiende gitaren en ska. ‘Denk aan NOFX, maar met meer koperblazers’, zo beschrijft de band zijn muziek. En die vergelijking is niet van de pot gerukt. 

 

Fornet

Pittig gekruide postpunk met een eetlepel krautrock, dat is wat deze heren je zullen serveren. Verwacht u aan een stuiterende performance met een unieke twist.

 

The Insect Soldiers of the Sky

Hasselaren met slackerpunk voor mensen met smaak. Tame Impala in een ruwer jasje. Er rest ons nog enkel dit: geniet.

 

Dr. Zebra

Dr. Zebra brengt muziek die weggelegd is voor fijnproevers en levensgenieters. Pure, dromerige gitaarriffs, ontspannen drums en klaaglijke zanglijnen creëren een mooi geheel dat geschikt is voor elke gelegenheid.

 

Baltimore

Ook deze heren lijken hun inspiratie gehaald te hebben bij bands als Tame Impala. De muziek schijnt rust uit, maar onder dit psychedelische jasje ligt een soort opgekropte woede verborgen. Woede die geuit wordt via dreunende drums en drijvende gitaarsolo’s.

 

The Hourglass Instinct

Een driekoppige band met smaak uit het Genkse. Hun muziek lijkt wel een terugkeer naar het oude goud. Gewoon een goede portie rock-‘n-roll à la Rolling Stones, niet meer en niet minder.

 

Wallfish

Nog meer oldschool rock-‘n-roll? Dan moet je bij de heren van Wallfish zijn. Rage Against The Machine en Queens Of The Stone Age zijn enkele van hun grootste inspiratiebronnen, en het is dan ook duidelijk waar ze hun mosterd hebben gehaald.

 

Rivals of Mad Town

Ook dit kwartet uit Overpelt heeft heel wat in petto. Of je nu op zoek bent naar honingzoete rock of peperige uitschieters, bij deze heren bent u zeker op uw plaats.

 

Wow Koala

Beïnvloed door jazz, psychadelica en stoner rock brengen deze Hasselaren ‘muziek over jungles, koala’s en de ratrace van het dagelijks bestaan. Genoeg redenen om een kijkje te nemen dus.

 

ILA

Eindelijk eens geen bronstige beer op het podium. Ilayda Cicek is hier de sleutelfiguur die voor jou de deur naar de hemel zal openhouden. Met haar breekbare doch krachtige stem neemt ze je bij de hand voor een trip die verder reikt dan enkel een jeugdhuis. You better be prepared.

 

The Apollo Program

The Apollo Program is het eenmansproject rond Marco Pooters uit Lanaken. Zijn alternatieve rock katapulteert je rechtstreeks vanuit het jeugdhuis naar de maan.

 

Vince Seys

Met enkel zijn gitaar zal Vince Seys erop uit trekken om je te overtuigen. Denk aan Bob Dylan of Damian Rice: heerlijk ingetogen en uitblinkend in eenvoud. Verwacht een uiterst intieme performance.

 

Lorana

Singersongwriting in een modern jasje. Met zweverige synths als basis zal deze dame je in vervoering brengen met haar fragiele stemgeluid.

 

Pelikaan

Pelikaan is een groep enthousiaste Hasselaren die niets liever wil dan je terug meenemen naar die goede oude sixties pop. Er staat u een stuiterende performance te wachten die nu eens ingetogen en rustgevend is, dan weer verrast in hevigheid.

 

Anthe

Meer dan een piano en haar stem heeft deze dame niet nodig om jou te overtuigen van haar muzikale talenten. Haar catchy melodieën en zwoele stemgeluid brengen persoonlijke verhalen in een vorm zoals ook Emma Bale het zou brengen.

 

Poetic Jack

Dromerige intro’s en radioklaar gitaargeluid is wat deze groep tekent. Ontspannen en toch energiek, dat is de indruk die ze meegeven. Mis ze niet!

 

Lazy Red Cheeks

Deze vijfkoppige rockgroep geeft voorkeur aan gillende gitaren en dreunende drums. Geen ontspannen synths of rustige melodieën, enkel puur geweld. Oordopjes zijn hier echt geen overbodige luxe.

 

De voorrondes vinden plaats op 23/09 (Zutendaal), 30/09 (Ham), 14/10 (Herk-de-Stad) en 21/10 (Genk).All new articles