CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Opnieuw op zoek naar ‘De Bestn Vant Westn’

Voor het derde opeenvolgende jaar gaat Phatmark Collective op zoek naar de beste West-Vlaamse mc. Na twee jaar de Diksmuidse muziekclub 4AD te hebben uitverkocht met hun rapbattle De Bestn Van Westn, verhuizen ze nu naar De Kreun in Kortrijk. Daar is er meer plaats, maar voor de rest blijft het concept ongewijzigd: zestien mc's, vijf juryleden, één beker. 

Foto: Shirin Rabi
 

Wie de rappers zijn die elkaar op de beats van dj Grazzhoppa zullen bekampen, blijft nog even geheim. De jury is wel al bekend: dit jaar zullen No Exp (Brugge), Xpans (Kortrijk), Rookwalm (De Panne), Samoerai (Diksmuide) en MC Equal (Kortrijk) hun provinciegenoten beoordelen. En jawel, daar hoort naar goeie gewoonte ook weer een onvervalste jury showcase bij!

Via het knock-outsysteem moet je je als deelnemer opwerken van de achtste finale tot in de finale, door je tegenstander de grond in te boren met ter plekke bedachte rhymes. Overleef je ook die laatste onderlinge confrontatie, dan mag je naar huis met de beker, 250 euro en natuurlijk die erg fraaie titel... De Bestn Vant Westn!

In de twee eerste edities ging die eer naar MC Equal en Vorre. Komende zaterdag, 19 november, komen we te weten wie hen opvolgt. De laatste tickets zijn beschikbaar via de website van De Kreun, of in alle Brooklyn kledingwinkels.

Om alvast in de juiste battlesfeer te geraken, kun je hieronder nog even de finales van 2014 en 2015 herbekijken.  

 All new articles