CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Phatmark gaat opnieuw op zoek naar De Bestn vant Westn

Zestien West-Vlaamse rappers kunnen op zaterdag 29 september opnieuw de verbale handschoen opnemen. Dan organiseert Phatmark Collective vzw immers de vijfde editie van de rapbattle De Bestn vant Westn, die dit jaar opnieuw in de Magdalenazaal in Brugge plaatsvindt. 

Tekst door Wouter Verheecke, foto door Shirin Rabi

De Bestn vant Westn is een freestyle battle met louter West-Vlaamse deelnemers en punchlines in hun eigen dialect. De inzet: die fraaie titel, een shiny beker en voor maar liefst 300 euro aan prijzen! MC Equal, Vorre, Low G en Siebrand wonnen de voorbije edities, telkens voor een bomvolle zaal streekgenoten. 

De geselecteerde bekvechters dit jaar zijn Siebrand, Plovier, Doorn Roosje, MC Vayden, Tovenoare, MC Illusions, Stijntje, Flauwer, MC Rechtut, MC G'OW, Braxn, Dizzle, MC Siga, Arlo, Natte Willy en Sero. De jury op deze jubileumeditie zijn Cfour, Vuulle Muulle, Connard, Koenda en Low G. Samen met het publiek beoordelen zij in welke kant de raakste klaps vallen. Letterlijk, want de rappers staan dit jaar voor het eerst in een echte boksring! Als juryleden zullen zij trouwens zelf ook even hun rapkunsten tonen. DJ Grazzhoppa is opnieuw de man achter de draaitafels en Jaja en Vorre zijn dit jaar de hosts die alles in goede banen moeten leiden.
 


Benieuwd naar wat je mag verwachten? Herbeleef hier nog even de finale van vorig jaar, tussen Low G en Siebrand. Tickets voor dit unieke schouwspel zijn ook te koop via de websiteAll new articles