CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Sevana: de power woman van Reggae Geel

De Jamaicaanse Sevana was een van de weinige vrouwelijke zangeressen op Reggae Geel. Het was ook haar eerste keer op het festival. De jonge dame kijkt enorm op naar Amy Winehouse en vergeet nooit gezond te eten voor en na een optreden. Zowel tijdens haar show als tijdens het interview met ons heeft ze getoond dat ze zeker haar mannetje kan staan en daarom bekronen wij haar tot 'power woman van Reggae Geel'.
 


 

Beschrijf jezelf eens in vier woorden.

Ik heb een temperament, hou ervan om te lachen, ben raar en lomp.
 

Wanneer had je het gevoel dat muziek een grote rol in je leven zou spelen , je aha-moment?

Ik ben afkomstig van Jamaica en toen ik klein was, hoorde ik een gospelnummer, 'Carry Your Candle'. Ik weet niet hoe het komt, maar die song heeft mijn leven getekend. Ik had nooit verwacht dat een lied zo’n grote impact op mij kon hebben, maar het raakte me enorm. Sindsdien weet ik dat muziek mijn passie is en ik dat er verder in wil gaan.
 

Je vertelt altijd in interviews dat Amy Winehouse een grote inspiratiebron is voor jou. Wat vond je zo bijzonder aan haar?

Amy Winehouse was een buitengewone dame. Ze was fearless, direct en vooral eerlijk. Dat zijn dingen die ik persoonlijk heel belangrijk vind. Ze was totaal niet fake. Dat zag je ook in haar muziek: het kwam allemaal recht uit haar hart en ze verstopte niets. Dat wil ik ook bereiken met mijn muziek. Eerlijke teksten schrijven die oprecht zijn. Amy kon dat als de beste en dat is de reden waarom ik erg hard naar haar opkijk.
 


 

Was het moeilijk om als vrouw een carrière uit te bouwen in de muziekindustrie?

Ik denk dat het moeilijk is om het als vrouw te maken in eender welke industrie. Ik had het zeker niet makkelijk, want ik ben vaak geconfronteerd geweest met seksisme. Mannen die ongepaste commentaar gaven, puur omdat ik een vrouw ben. Ik snap niet dat ze zich niet schamen voor hun gedrag. Gelukkig heb ik een goed team rondom mij dat mij beschermt tegen zulk gedrag, zodat ik er nu niet meer mee geconfronteerd word. Ik voel mij op dit moment veilig en ben over die fase heen waarin ik mij moest verdedigen voor mannen die mij zagen als ‘maar een vrouw’.
 

Iets luchtiger dan: ben je ooit al je tekst vergeten op het podium?

Ja hoor, super vaak. Ik doe dan gewoon verder. Doe heel casual en het publiek heeft het nooit door. Let it be is mijn levensmotto. Op het podium ben ik chill en relaxed. Naast het podium ben ik een echte control freak en wil ik alles zelf regelen. Ik wil weten waar ik ben, of er gezonde voeding aanwezig is en waar mijn team mee bezig is.
 

Heb je nog een tip voor mensen die ook in de muziek aan de slag willen?

Work hard. Don’t give up, omring je met een team dat in je gelooft en herontdek jezelf! All new articles