CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Sheffield in 5 street art works

De vakantie nadert stilletjes aan haar einde en ook onze street art-reeks zit er bijna op. De voorbije weken loodsten we je al doorheen de straten van Brussel, Turijn, Salamanca en Łódź en zo komen we steeds dichter bij onze eindbestemming. Deze week is de tussenstop naar onze allerlaatste halte het Britse Sheffield. Het weer mag er misschien typisch Brits zijn, met veel regen, maar als je je dan toch aan een bezoekje waagt, mag je de 5 onderstaande werken zeker niet vergeten te checken.
 

Foto Mel Ryan
 

Temper               

Tot 5 oktober dit jaar kan je op stap met een kudde olifanten in Sheffield. Dit met het Herd of Sheffield project ten voordele van The Children’s Hospital Charity. Onder de kleurrijke parade van 58 olifantjes kan je het werk van heel wat bekende kunstenaars spotten. Eentje daarvan is Temper, hij doopt zijn werk 'Heard Sheffield?'. Met behulp van enkele spuitbussen toverde hij zijn kuddebeestje om naar de perfecte ode aan de grootste muzikanten uit Sheffield. In zijn fotorealistisch werk kan je onder andere Alex Turner, Jarvis Cocker en Roisin Murphy spotten.

 

foto Street Art Sheffield
 

Jo Peel

Jo Peel is geboren en getogen in the city of steel en dat kan je ook zien aan haar werk. Voor haar Attercliffe Wall Mural inspireerde ze zich op de favoriete plekken vanuit haar jeugd. Hierdoor krijgen we een monochrome verwezenlijking van de fabriek, pub en winkel waar haar leven in Sheffield door gevormd werd. Het is een gedetailleerde en mooie representatie van haar thuis geworden.
 

Foto AIO
 

Kid Acne

Voor 1997 was de muur van het Yorkshire Artspace carpark nog redelijk grauw en grijs. In datzelfde jaar was de bekende Kid Acne ook op zoek naar een canvas voor zijn nieuw werk. Van het een kwam het ander en sindsdien pronkt de zin You’ll Thank Me One Day er op een knalroze muur. De backstory bij dit alles is simpel en heeft alles met zijn opa te maken. Wie anders zouden we moeten bedanken voor alle levenswijsheden in ons leven.
 

Foto Street Art Sheffield
 

Rocket01

Nog meer opa’s bij onze volgende artiest. En wel in de vorm van Britse opperopa David Attenborough die bij het grote publiek vooral bekend is als bioloog en televisiepersona. Dit gigantische gedetailleerde portret van de hand van Rocket01 is alweer een lofzang op het gezellige stadje. De I love Sheffield badge is daar een duidelijk bewijs van.
 

Foto Andy Brown


Pete McKee

Pete McKee is misschien niet meteen gekend als straatkunstenaar en maakte vooral naam met zijn collabs met Arctic Monkeys, Oasis en Paul Smith. De allerlaatste uit de street artists-broeikas van Sheffield heeft dan weer een totaal andere visie op zijn thuisstad. Mix zijn typische tekenaarsstijl met een vleugje 70’s nostalgie en het resultaat is The Snog. Toch nog een beetje romantiek daar tussen al dat koude staal.

Wil je deze werken en nog tal van andere zelf gaan ontdekken, dan kan je terecht op de website van Street Art Sheffield voor een handige interactieve kaart. Wij adviseren je alvast om toch maar een regenjas en paraplu in te pakken. Je weet maar nooit met dat Britse weer.All new articles