CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Hasseltse stationsbuurt in een nieuw pop-up jasje

Veel Limburgers zullen het met ons eens zijn als we zeggen dat de stationsbuurt in Hasselt niet de meest gezellige plek is om te vertoeven. Temporary Lane komt to the rescue, want zij blazen met hun project nieuw leven in de Bampslaan. Leegstaande panden maken een buurt snel kaal en onprettig, zo kwam Temporary Lane op het idee om deze panden op te vullen met leuke handelszaken. Zoals de naam zelf zegt, is dit jammer genoeg temporary, en dan wel voor twee maanden in dit geval. Investeerders krijgen zo wel de kans om te zien hoe het kan en eigenlijk verder zou moeten. De vijf hippe, maar tijdelijke zaken lokken immers heel wat leuk volk en creëren een gezellige sfeer rond het station. Wij konden natuurlijk niet anders dan er zelf eens een kijkje te gaan nemen!

Tekst door Maria Pervykh, Foto's door Rebecca Leonarduzzi
 

Stationtionsplein 7 

Mocht je honger hebben of zin hebben in een lekkere koffie, dan kan je terecht in het eerste pand van Temporary Lane. Een lekker bordje met Spaans beleg van Slagerij Dierendonck, de wereldkeuken proeven van AïchaCreaFood of een lekker koffietje drinken van Monx Coffee? You can have it all... Het pand is prachtig ingericht met kunstwerkjes en originele belichting, zonder dat de authentieke kenmerken van het pand daarbij teloorgaan. Onlangs kon je hier een concert van niemand minder dan Mauro Pawlowski bijwonen. Heb je dit gemist? Niet getreurd, gelukkig volgen er nog meer gezellige optredens en evenementen!
 

Stationsplein 5

Na lekker gegeten of gedronken te hebben, kan je in het volgende pand terecht voor wat fashion advice. In Two Store helpen ze je graag met het zoeken naar je volgende favoriete kledingstukken. Naast een groot assortiment aan hippe streetstyle, vind je er ook meer geklede merken voor als je je fancy zou voelen. Two Store begon ooit in Geel, Mol, Diest en Turnhout, maar ze zijn nu dus ook te vinden in Temporary Lane. Geen enkele modeliefhebber hoort graag dat een winkel als deze na twee maanden zou vertrekken, maar gelukkig trekt Two Store daarna naar de Havermarkt voor zijn vaste stekje in Hasselt. Lucky us!
 

Bampslaan 30

Vervolgens kwamen we terecht in Pand 3. Marjolein, de verkoopster van dienst, vertelde ons dat je hier merken zoals Deux Belges, het Nederlandse fashionlabel Voyar la Rue en Wearable Stories kan vinden. In het kleine moderne winkeltje vind je allerlei leuke T-shirts, sweaters, sleutelhangers en zelfs leuke sokken. Hoewel het een klein pand is, mag je deze echt niet skippen. Klein maar fijn!
 

Bampslaan 44

Naast het lekker eten, drank en de mooie kleren, is er gelukkig ook wat plaats voorzien voor een uitnodigende boekenwinkel. Uiteraard niet zomaar een boekenwinkel, want In Pand 4 vind je Malpertuis Boekenhandel, een van de laatste onafhankelijke boekenwinkels in Vlaanderen. Ze zijn gevestigd in Genk, maar om Hasselt wat op te fleuren, komen ze speciaal twee maandjes naar de Bampslaan. Voor ieder wat wils: serieuze literatuur, lifestyle boeken en zelfs leuke postkaarten. Het literair publiek (en zelfs minder literair publiek) zou hier uren kunnen doorbrengen. 
 


Bampslaan 39

Last, but definitely not least gingen wij onze dag afsluiten bij Jorge, Lou en Thomas. Mannen kunnen bij Jorgees Premium Barbershop terecht voor een vintage quality knip- of scheerbeurt, terwijl Lou en Thomas van Sips n Soda voor de lekkere cocktails zorgen. Sips n Soda creëert gezellige barmomenten op locatie en dat doen ze ook hier zeker en vast. Dus heb je zin in een nieuwe coupe of in een originele (en zelfs vermakende) cocktail, dan is dit the place to be!

 

Eén ding kunnen we je nu al zeggen met 100% zekerheid zeggen: de stationsbuurt in Hasselt is nog nooit zo aanlokkelijk geweest. De verschillende winkels, de kunst op straat en vooral de gezelligheid zorgen voor een geweldige sfeer. Vergeet de binnenstad en trek nu massaal naar het station, want daar valt het nu even allemaal te beleven. Jammer dat Temporary Lane maar temporary is, because we love it alreadyAll new articles