CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Turijn in 5 street art works

De vakantie zit er nog lang niet op! Maar na een maand heb je misschien al alle terrasjes afgeschuimd, ben je compleet los gegaan op de beste feestjes en heb je liggen mijmeren onder een stralende zon in je plaatselijke park. Maar heb je ook je nodige dosis cultuur al gehad? Nee? Dan wordt het hoog tijd dat je de 5 street art works in Brussel eens gaat uitchecken! Als je dan toch op weg bent naar onze hoofdstad, neem dan meteen je koffer mee en reis door naar de luchthaven, want de komende vijf weken gidsen wij je door vijf internationale steden en hun beste werken in openlucht. Halte nummer één op onze lijst: Turijn in Italië.
 


Pixel Pancho

Beginnen doen we met Pixel Pancho. Deze Italiaan, geboren en getogen in Turijn, werd kunst met de paplepel ingegeven. Zijn liefde voor robots is in zijn kunstzinnige uitspattingen verzeild geraakt en heeft zijn stijl sterk gestuurd. Characters is een ode aan zijn thuisstad, met zijn favoriete figuren en een grote kom mama’s spaghetti. Italiaanser zal het niet worden.
 

Roa

Onze eigen Belgische trots Roa kan je niet alleen in Brussel, Gent en Antwerpen bewonderen. Over zowat heel de wereld heeft hij, in zijn typische stijl, zijn stempel gedrukt. Een van Turijns sociale woningblokken werd ietsje meer leven ingeblazen met een nieuw huisdier voor de bewoners.
 

Nevercrew

Street art is nog steeds een van de grootste vormen van activisme en rebellie tegen de maatschappij. Het kunstenaars duo Christian Rebecchi en Pablo Togni van Nevercrew doen daar nog een schepje bovenop. Hun gigantische muurschildering met bijhorende kunstinstallatie genaamd Black Machine is een publieke aanklacht tegen global warming.
 

Millo

In 2014 won de Italiaanse kunstenaar Millo de B.Art competition en kreeg hij de eer om de stad op te fleuren met 13 murals. Zijn verhaal in zwart-wit met opvallende kleuraccenten kan je volgen in Turijns Barriera di Milano area. Zeker de moeite waard!

 

Dzia

In Turijn werd enkele jaren lang een vervallen zoo getransformeerd tot Street Art Museum (SAM). Jammer genoeg zijn de poorten van het SAM nu gesloten, maar een andere plek waar artiesten zich volop kunnen uitleven is de openluchtgalerij Bunker. Onder andere onze eigenste Dzia voorzag er een van de vele muren van een laagje verf.

Naast deze vijf werken is er nog ontzettend veel kunst te ontdekken in allerlei hoekjes een steegjes. Met de speciaal daarvoor ontwikkelde Inkmap-app kan je al meteen op weg om je eigen wandeling door Turijn uit te stippelen en alle kunst in levende lijve te gaan bewonderen. All new articles