CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Tinted Souls EP3 with Sushi: “embroidery allows me to put my ideas on fabric”

Agneskena is geen onbekende binnen het Chase team, denk aan haar fashion editorials en artikels over sociaal gerelateerde topics zoals de identiteitscrisis bij Congolese jongeren in België. Met haar nieuw project 'Tinted Souls' deelt ze via 10 afleveringen de verhalen van individuen, die net zoals haar getint zijn door hun kunst. Dit project is voor haar een manier om in contact te komen met mensen. Elke episode belichaamt de emoties, de schoonheid, de gevoeligheid maar vooral de eerlijkheid van de band die ze hebben met hun passie. Agneskena zelf zorgt voor het technische deel en de 'Tinted Souls' voor de magie. We maken in deze episode kennis met 'Sushi'.

Artikel door Christelle Baseke Kaisala, beeld door Agneskena. Dit project werd mede mogelijk gemaakt met de steun van het Vlaams Journalistiek Fonds.

WAAROM HEB JE SUSHI GEKOZEN VOOR DEZE AFLEVERING?

Agneskena: "Sushi en ik hebben in het verleden al samengewerkt voor een fotoproject. We zijn elkaar toen beginnen volgen op sociale media. Ik wist dat ze bezig was met breien en dacht dat dat wel interessant kon zijn voor een 'Tinted Souls' aflevering. Sushi tekent, zet zelf tattoos en ze heeft zelf tattoos. Ik wou absoluut iets over haar maken want ik vond haar werk prachtig. Bovendien wist ik dat haar werk visueel krachtig ging zijn voor een fotoshoot."

WAT WILDE JE IN BEELD BRENGEN?

Agneskena: "Bij het woord 'kunst' denken mensen spontaan aan zaken zoals dans, theater, schilderen of spoken word. Wat ik zo fijn vind aan mijn 'Tinted Souls' project is de aandacht voor atypische dingen en breien hoort daarbij. Ik wou dan ook in beeld brengen dat kunst vooral iets persoonlijks is en dat je er zelf van kan maken wat je wil."

WAT HEB JE ALS PERSOON EN/OF FOTOGRAFE GELEERD DOOR DIT PROJECT?

Agneskena: "Ik hou van dit project omdat ik bij elke aflevering zoveel bijleer als persoon. De opname is thuis gebeurd bij Sushi. Haar huis is mooi ingericht met allemaal kleuren en planten. Filmen is sowieso freestylen waarbij het belangrijk is voor mij om de persoon zoveel mogelijk in beeld te brengen. Sushi vertoeft in haar eigen wereld wat ze zelf mooi omschrijft: "Quand je brode, j’oublie tout (…) je me retrouve seule avec mes mains”. Daarna volgt de fotoshoot en ik had geen idee hoe ik haar tattoos in beeld ging brengen. Ik had nog nooit zo’n fotoshoot gedaan. Ik kon niet inschatten of Sushi zoveel naaktheid wou tonen zonder zich ongemakkelijk te voelen. Maar mijn aanwezigheid stoorde haar niet. Ik ben haar nog altijd dankbaar dat ze zich heeft blootgesteld. Ze heeft me een andere visie op het lichaam getoond. Ik zie het lichaam nu als een soort kunst; een manier om zich te uiten zoals Sushi doet met haar tattoos. Door haar heb ik een nieuw level bereikt in mijn werk."

WELKE BOODSCHAP WIL JE BRENGEN?

Agneskena: "Mijn doel is om personen waarvan je voelt dat ze bezig zijn met hun passie, hetzij een beginneling of gevorderde, een duwtje in de rug te geven. Erkenning geven dat je hun werk ziet en hen daarin stimuleren. Als je een passie hebt, ga ervoor. In deze aflevering is Sushi daarvan het bewijs. Met liefde, passie en oprechtheid geraak je er wel. Ze is autodidacte en je ziet dat ze zo gefocust, perfectionistisch en visueel sterk is. Dat reflecteert zich ook in haar prachtig werk."

Volg @agneskena_visuals op Instagram en @chasemusicbe op Facebook en YouTube om meer 'Tinted Souls' episodes te ontdekken de komende weken.All new articles