CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

T-Loc wint (opnieuw) de titel van beste freestyle rapper van Vlaanderen

Het ging er stevig aan toe op de tweede Red Bull Bekvechten Battle in De Studio in Antwerpen. De 16 MC’s legden elkaar één tegen één het vuur aan de schenen. Met rake opmerkingen, slimme woordspelingen en gevatte improvisaties. Want dat is waar Red Bull Bekvechten om draait. De strafste van alle deelnemers? T-Loc! Hij versloeg Low G in de final battle, wint opnametijd in de Red Bull Studios in Amsterdam en mag zich een jaar lang de beste Bekvechter van Vlaanderen noemen.

“Ik ben echt diep gegaan," zegt de Gentse T-Loc. "Het was nog spannender dan vorig jaar. In de kwartfinale al tegen TV Beeld, dan Siebrand, om daarna hard tegen hard te gaan met Low G. Oost-Vlaanderen tegen West-Vlaanderen. Maar met zoveel liefde voor hiphop. Fantastisch om zo’n finale te battlen. Wat was hij goed! Ik ben erg blij dat ik op zo’n manier mijn titel kan verlengen. Op naar volgend jaar!”

Red Bull Bekvechten is een platform voor en door Nederlandstalige MC's en freestylers. De finalisten werden geselecteerd en live beoordeeld door enkele grote namen uit de Vlaamse scene: Cloos (Eigen Makelij), Gus (Studio Brussel), Samoerai (Grafgravers), Nag (Eigen Makelij) en Azer (Chase). Zij zagen nog betere battles dan vorig jaar. “Het niveau lag nog pakken hoger dan vorig jaar”, zegt Gus (Studio Brussel). “Op het scherp van de snee. En veel venijniger. Sommige battles waren moeilijk te jureren, en kenden onverwachte winnaars. Maar dat is battlen! Vlaanderen was aanwezig. En volgend jaar doen we daar nog een schepje bovenop!”

DJ Dysfunkshunal zorgde voor de nodige beats en Salah, bekend van SLM (‘Ewa Ja’) en NoMoBS leidde de battles in goede banen. Hij zag opnieuw erg veel talent. “Heerlijk om iedereen bezig te zien,” zegt Salah. “Die vibe, die sfeer, die MC’s! Iedereen bracht zijn beste rhymes mee. Op de beat, spitten alsof hun leven ervan afhing. En dat zie ik graag! Hiphop leeft! Voor volgend jaar wil gewoon dat nog meer freestylers de ballen kweken om op dat podium te kruipen! Ik daag ze uit!”

Als je de finale wil meekijken, kan je dat hier doen!All new articles