CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Tangram Records gaat opnieuw vinyl met The Gold Play EP

Het beruchte Tangram records heeft geen introductie meer nodig. Het Leuvense beatscollectief haalde dit jaar nog de derde plaats op de Red Bull Elektropedia Awards als beste label, na een hoop EP’s, bootlegs en remixen uitgebracht te hebben in 2016. Om het jaar in schoonheid af te sluiten komen ze op de proppen met een compilatiealbum, genaamd ‘The Gold Play’.

Een groot deel van de tracks zijn splinternieuwe producties van Tangram’s eigen wonderboys als Up High Collective, Le Motel en LTGL maar er zijn ook bijdrages van vrienden Faisal (die er al eerder releaste als Blatan) en LoneBlue x Halibab Matador (die we eigenlijk gewoon kennen als YellowStraps).
De artwork werd verzorgd door straatkunstenaar Dzia, die bij elk nummer een passende illustratie maakte. Zo zorgt hij ervoor dat de hele plaat ook een streling voor het oog is.

Nog voor één van de nummers online te horen was, kon je vorige week het zwarte goud al kopen tijdens LTGL’s show in de AB. Zijn concert schetste trouwens een goed beeld van de vibe die deze EP uitstraalt: soulful & smooth langs de ene kant, en onverwachts rauw langs de andere kant. Het is een sound die we intussen gewoon zijn van zowel Tangram als LTGL. Die laatste brengt overigens in januari ook zijn eerste plaat uit op vinyl. De 7 inch, die samen met ‘The Gold Play’ te koop was donderdag, bestaat uit een original mix en een STUFF. remix. Als voorproefje kunnen jullie alvast zijn track 'Splatter' via de ondertstaande SoundCloud-link beluisteren. Voor wie liever vasthoudt aan de authentieke vinylsound kan via deze weg zijn kerstcadeau bestellen. Of koop het voor je grootmoeder, dan kan die ook nog eens los gaan.

 All new articles