CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

4 kerstcocktails om de feestdagen extra gezellig te maken

The holidays are coming! Om je optimaal voor te bereiden op beschonken avonden met familie en vrienden, hebben Ben en Mattias van cocktailbar Bruut een aantal cocktails opgelijst waarmee je vast indruk zal maken aan de feesttafel. Hou je klaar voor een interessante mix van een aperitiefcocktail (French 75),  een punch (Red Nose), een knaller (Drunk Santa) en een warme cocktail (Cosmopolitea). Serveer ze allemaal tijdens je kerstdiner en zelfs die irritante schoonmoeder van je wordt ineens een stuk verdraagzamer.

Hiermee sluiten wij alvast ons cocktailjaar af. Merry Christmas and a happy new year!

Foto's door Michiel Lateur


 


French 75

45ml Blosm Maribelle gin
15ml citroensap
10ml suiker
40ml La Tordera Tittoni Millesimato prosecco

Voeg alle ingrediënten, zonder de prosecco, samen in een shaker met ijs en shake gedurende tien seconden. Finestrain het geheel in een voorgekoelde coupe. Top af met de prosecco.

 


Cosmopolitea

30ml Partisan vodka
30ml Pierre Ferrand dry curaçao
50ml Ocean Spray cranberry
10ml limoensap
10ml gembersiroop
10 takken munt
Fever Tree Ginger beer

Voeg alle ingrediënten samen in een groot theeglas. Voeg kokend water toe aan het geheel en werk af met verse veenbessen en een schijfje appelsien. Roer éénmaal door en laat het geheel een minuutje trekken.
Drunk Santa

15ml Plantation 3 stars
15ml Plantation extra dark
15 ml Citadel gin
15 ml Pierre Ferrand 1884 Cognac
5 ml falernum
5 ml Bitter Truth all spice
15 ml limoensap
15 ml sinaasappelsap
15 ml ananassap
7,5 ml passievruchtpuree
7,5 ml suiker

Voeg alle ingrediënten samen in een shaker met ijs en shake gedurende tien seconden. Giet de gehele inhoud in een glas en voeg eventueel nog wat extra ijs toe.  Werk af met een gedroogd schijfje appelsien en wat gedroogde ananas.

 

Red Nose punch

Punches bestaan al eeuwen en worden eigenlijk beschouwd als de voorganger van de klassieke cocktail. Iedereen kent bovendien de punchkom met bijhorende soeplepel van op de familiefeesten. Tijd om de kom van zolder te halen en een bruut feestje te geven!
De legende stelt dat je “one of sour, two of sweet, three of strong and four of weak” nodig hebt. Uiteraard is dit geen absolute wetenschap aangezien de ene drank al een hoger suikergehalte heeft dan de andere. Voeg hierbij nog wat kruiden en specerijen, en je hebt de perfecte katalysator voor elke party.

1 deel limoen
2 delen Monin Spicy siroop
3 delen Bacardi 8
1 deel Fever Tree ginger beer
3 delen Cranberry

Voeg alle ingrediënten, zonder ginger beer, samen in een shaker met ijs en shake gedurende tien seconden. Finestrain het geheel op een tumbler met ijs. Top af met ginger beer. Werk af met een schijfje verse gember. Indien je deze cocktail wil serveren in een punchkom, voeg dan ook 1 deel  water toe aan het geheel. Het water zal zorgen voor de nodige balans in je cocktail.


 All new articles