CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Tinted Souls EP1 with Stanley Ollivier: “moving my body allows me to voice what I can’t say”

Agneskena is geen onbekende binnen het Chase team. Met haar nieuw project 'Tinted Souls' deelt ze via 10 afleveringen de verhalen van individuen, die net zoals haar getint zijn door hun kunst. Dit project is voor haar een manier om in contact te komen met mensen. Elke aflevering belichaamt de emoties, de schoonheid, de gevoeligheid maar vooral de eerlijkheid van de band die ze hebben met hun passie. Agneskena zelf zorgt voor het technische deel en de 'Tinted Souls' voor de magie. In de eerste aflevering maken we kennis met danser Stanley Ollivier.

Artikel door Christelle Baseke Kaisala, beeld door Agneskena. Dit project werd mede mogelijk gemaakt met de steun van het Vlaams Journalistiek Fonds.

HOE BEN JE IN CONTACT GEKOMEN MET STANLEY OLLIVIER?

Agneskena: "We kennen elkaar via ons werk. Stanley reageerde op mijn oproep voor 'Tinted Souls' via Instagram. Hij komt uit Parijs en hij is een danser; een voguer van de 'Iconic House of Ninja'. Ik vind hem een natuurtalent. Hij houdt ervan te bewegen en hij beschouwt dit als één van de mooiste aspecten van het leven. "It's a pure freedom", zoals hij de kracht van beweging mooi samenvat."

WAT WILDE JE IN BEELD BRENGEN?

Agneskena: "De camera draaide en zijn lichaam bewoog net als een veer in de ruimte. Het laatste shot is zo puur omdat het een spontane reactie is. Ik wou daarmee de puurheid van dans tonen. De schoonheid van het menselijk lichaam en ook het vertrouwen in een eigen visie."

HOE GING JE HIERVOOR TE WERK?

Agneskena: "Het was de eerste aflevering dus de uitkomst was onvoorspelbaar. We lieten het gewoon gebeuren. De outfits stelden we de dag voor de opnames samen en de rozen kocht ik de dag zelf. Na wat foto's maken waren we snel op elkaar afgestemd. Ik had niet verwacht dat het filmen zo vlot ging verlopen. Die vallende rozen en zijn laatste blik en glimlach geven mij nog steeds kippenvel."


Volg @agneskena_visuals op Instagram en @chasemusicbe op Facebook en YouTube om meer 'Tinted Souls' episodes te ontdekken de komende weken.All new articles