CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Waarom ook jij naar Tnawie News moet kijken

Tnawie News is een nieuw concept waarin de jongens van NoMoBS hun eigen nieuws brengen zonder enige tnawies (= leugens, dikke zever). Naar eigen zeggen hebben ze ‘schijt aan mensen die rond de pot draaien op nationale televisie’. Zoals Salah zelf verklaarde tijdens ons interview op Laundry Day: om dingen te veranderen moeten de feiten vlakaf op tafel worden gegooid en dat is wat NoMoBS ook doet. Check it out here!

 

De jongens van NoMoBS zijn allang geen onbekenden meer in het tv-landschap. Afgelopen jaar waren ze tijdelijk te zien in Café Corsari op één. Op Youtube en Facebook scoren ze behoorlijk wat likes met hun maatschappijkritische video’s. Hun nieuwe concept sluit naadloos aan bij waar NoMoBS voor staat. In deze eerste video van Tnawie News klagen Salah en Mike de hele mediaophef rond het offerfeest aan via de nodige dosis humor.

We mogen hoogstwaarschijnlijk nog meer Tnawie News verwachten in de toekomst en daar kijken we zeker naar uit! Het is belangrijk dat figuren zoals de jongens van NoMoBS hun stem laten horen want, laten we eerlijk zijn, doen alsof racisme niet bestaat is bullshit en daar doen we niet aan mee. Zoals Salahdine zelf het zo mooi verwoordde:  ‘We zijn een minderheid die constant wordt geviseerd op bepaalde vlakken, van religie tot huidskleur. Mensen herkennen zichzelf in ons. We voelen dezelfde frustraties en terwijl zij die niet kunnen uiten, hebben wij de tools om dat wel te doen.’All new articles