CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Topfotografie op Instagram: Jennifer Kesteleyn

Ook dit jaar willen we hier talenten in de kijker blijven plaatsen. Jennifer Kesteleyn is een jonge Belgium based fotografe die haar geënsceneerde plaatjes op Instagram als @jenn.tonic showcaset. Ook haar stelden we enkele vragen omtrent haar fotografie en de droomwerelden die ze hierin tentoonstelt.
 

Waarom ben je fotograaf?

Een kort en bondig antwoord op deze vraag heb ik niet. Fotografie is zeker en vast niet de gemakkelijkste weg, maar voor mij wel een noodzakelijke. Het is mijn manier om gedachten en gevoelens naar buiten te brengen. Ik vertaal ze in beelden. Ik heb beelden in mijn hoofd die ik tracht om te zetten in foto’s. Als ik een aantal dagen geen fototoestel in mijn handen heb gehad, voel ik me onrustig. Je kan wel stellen dat het een noodzakelijke uitlaatklep is.
 

Kan je je eigen stijl beschrijven?

Ik ben nog geen jaar intens bezig met fotografie, dus is het nog een beetje een zoektocht naar wat mij wel en niet ligt. Ik laat me heel erg inspireren door Tim Walker en Gregory Crewdson, twee fotografen die veel met scènes werken en zo hun eigen droomwereld creëren. Met mijn fotografie wil ik ook loskomen van het alledaagse, ik wil als het ware een andere realiteit creëren die de mogelijkheid biedt weg te vluchten. Mijn werk valt dus te beschrijven als geënsceneerde fotografie. Het fijne aan fotograferen is dat je zoiets kan doen zonder aan geloofwaardigheid in te boeten. Fantasie kan als het ware realiteit zijn. Ik gebruik bewust ook geen photoshop om het contact met de realiteit niet te verliezen. 
 

Je besteedt duidelijk veel aandacht aan de achtergrond van je werken. Is er een bepaalde sfeer die je naar voren wilt brengen met je beelden?

De achtergronden zijn inderdaad vrij belangrijk in mijn foto’s. Dat komt doordat mijn eerste passen in de fotografie voornamelijk geïnspireerd waren door urban exploring, waar het fotograferen van oude, verlaten gebouwen en plaatsen centraal staat. Al snel merkte ik dat het interessanter is om modellen of mezelf in die gebouwen te plaatsen. Voorlopig is dat noodgedwongen vooral mezelf, omdat die plaatsen vaak niet echt toegankelijk zijn en ik mij nog geen modellen kan veroorloven. Eigenlijk probeer ik met de achtergronden vooral een tijdloze sfeer en droomwereld te realiseren. Het ideale is dus wanneer de beelden na x aantal jaren hun tijdloosheid blijven behouden.
 

Wat vind je van Instagram als medium?

Ik vind Instagram de max! Het is jammer dat Mark Zuckerberg zo nodig een aantal aanpassingen moest doorvoeren, zoals het verwijderen van de chronologische volgorde waarin de foto’s verschijnen en uiteraard die vervelende reclame, maar verder ben ik zwaar fan van het medium. Op Instagram kan je een groot publiek bereiken en als je geluk hebt, kan je opgepikt worden door fotografieblogs of anderen. In termen van exposure is dat dus best handig voor een beginnende fotografe. Ik weet best dat je met likes alleen geen rekeningen kan betalen, maar je weet nooit wat er uit kan volgen!


 

 

The end is (unfortunately) near.. 

Een foto die is geplaatst door Jennifer Kesteleyn (@jenn.tonic) op

 

 

And they came to the river.. 

Een foto die is geplaatst door Jennifer Kesteleyn (@jenn.tonic) op

 

 

Some snaps of LFW 

Een foto die is geplaatst door Jennifer Kesteleyn (@jenn.tonic) op

 

 

 

 

Fall 

Een foto die is geplaatst door Jennifer Kesteleyn (@jenn.tonic) op

 

 

Please vote for me since I'm able to win a -much needed- camera 

Een foto die is geplaatst door Jennifer Kesteleyn (@jenn.tonic) op

 

 

Roadlight is the best light 

Een foto die is geplaatst door Jennifer Kesteleyn (@jenn.tonic) op

 

 

"I dream. Sometimes I think that's the only right thing to do." (Haruki Murakami, Sputnik Sweetheart) 

Een foto die is geplaatst door Jennifer Kesteleyn (@jenn.tonic) opAll new articles