CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Topfotografie op Instagram: Laurens Thys

Soms moet je niet ver zoeken om een getalenteerde fotograaf te vinden. Daarom bespreken we deze keer onze eigenste Chase-fotograaf Laurens Thys. Naast het vele skaten trekt Laurens veel rond in België om overal foto’s te nemen van verschillende urban locaties. Zijn foto’s nemen je mee door alle mogelijke hotspots in België die je zeker eens moet bezoeken. We stelden Laurens enkele vragen.


Hoe ben je met fotografie begonnen?

Ik ben eigenlijk al van kleins af bezig met foto’s maken met wegwerpcamera’s. Dit puur uit fascinatie voor de alledaagse dingen rondom mij. Het hele gebeuren rond het rolletje binnenbrengen, laten ontwikkelen en de foto`s dan uiteindelijk te kunnen zien vond ik ook enorm fijn. Mijn fascinatie voor fotografie is dus vooral ontstaan uit persoonlijke interesse in het medium.

Ik geloof ook dat er veel mogelijkheden zijn met fotografie en dat is de motivatie geweest voor mijn keuze voor de studie Audiovisuele Vorming waaraan ik in het vijfde middelbaar begon. Momenteel studeer ik Fotografie op Luca School of Arts aan campus C-Mine en ben ik veel bezig met projecten die op het einde van het jaar gepubliceerd worden.


Onder welk genre zou je jouw foto's plaatsen?

Ik vind het moeilijk om mijn beeldstijl concreet te omschrijven. Mijn stijl is heel ruimtelijk en ondanks dat ik vaak in dynamische sfeer fotografeer, blijven mijn beelden harmonieus of zo. Zo maakte ik samen met Jonas Camps in 2015 een film over het verband tussen architectuur en skaten ( FRAMES ) waarin de omgeving heel strak in beeld werd gebracht, eigenlijk in contrast met de beweging van die skaters.


Probeer je vaak skaten met fotograferen te combineren?

Ja, ik vind het zeer interessant om beelden te maken van de lifestyle rond skateboarden. Ik ben zelf een skater in hart en nieren dus het is wel vrij organisch gekomen dat ik begonnen ben de scene te fotograferen. Ik denk ook dat skaters het meest interessant in beeld worden gebracht door fotografen die zelf skaten.
 

Wat is voor jou het belangrijkste: skaten of fotograferen?

Zowel skaten als fotograferen zijn allebei heel belangrijk voor mij. 
 

 

Days in the streets @stevenwarson @koenraadhelsen

Een foto die door thyslaurens is geplaatst op

 

 

Going nowhere

Een foto die door thyslaurens is geplaatst op


 

Futuristic hospital, 2014

Een foto die door thyslaurens is geplaatst op


 

Jonas Camps - Wally, Gent 2014 #skateboarding

Een foto die door thyslaurens is geplaatst op

 

 

BXL #skateboarding

Een foto die door thyslaurens is geplaatst op

 

 

Skatedays gent #skateboarding

Een foto die door thyslaurens is geplaatst op

 All new articles