CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Topfotografie op Instagram: Mayli Sterkendries

Bij Chase houden we ervan jonge fotografische talenten van Instagram te pikken en in de spotlights te plaatsen. Vandaag: Mayli Sterkendries, 24 jaar, student, werkmens en freelance fotograaf/styliste. Haar foto's zijn strak gedirigeerd, met oog voor detail en compositie. Het zijn krachtige beelden, vaak van krachtige jonge vrouwen. Haar Instagramfeed is een mix van professionele foto's, behind the scenes-shots en privébeelden.
 

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Een eigen stijl heb ik nog niet helemaal gevonden. Ik ben op geen enkel vlak een perfectionist. Mijn herkenbaarheid komt voort uit mijn styling, mijn liefde voor kleurenpatronen en het gebruik van zowel digitale als analoge technieken. Kleur is heel aanwezig in mijn beelden, maar ik hou ook erg van zwart-wit, en het korrelige van film blijft me ook boeien.
 

Wat vind je van Instagram als medium?
Er zitten steeds meer mensen op Instagram, dus je wordt er als fotograaf snel opgepikt. Instagram blijft bijzaak, ik hecht meer belang aan een eigen site of pagina waar je de foto’s op groot scherm en in goeie kwaliteit kan bekijken. Daar schiet Instagram wat tekort. Maar als communicatiekanaal vind ik het wel uitstekend.
 

Wat wil je met je beelden bereiken?
Ik doe het gewoon heel graag en ik ben zeker ook op zoek naar erkenning. Zoals iedereen die gepassioneerd met iets bezig is, denk ik. Dat geeft je de kracht en de goesting om door te blijven gaan.

 

 

 

 

 

 

 All new articles