CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Topfotografie op Instagram: Pepijn Zuiderveld

Instagram is een toegankelijk medium waarop je als beginnende fotograaf gemakkelijk werk aan een uitgebreid publiek kan voorstellen. Chase wil graag interessante fotografen op dit platform aan jullie voorstellen. Vandaag hebben we het over de 18-jarige Pepijn Zuiderveld uit Amersfoort. We stelden hem enkele vraagjes over zijn interesse in fotografie en zijn inspiratiebronnen.
 

Vanwaar die interesse in fotografie?

Op 11-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste camera. Die had ik altijd bij me totdat ik de oude iPhone van mijn moeder kreeg. De compactheid en mogelijkheden van de iPhone maakten foto’s maken een heel stuk makkelijker en ik begon met het posten van mijn eigen foto’s op Instagram. Toen was het nog een klein sociaal medium en nog niet veel vrienden hadden een account, dus begon ik fotografen te volgen. Een van deze fotografen was Kevin Russ, hij gebruikt zijn iPhone en laat hiermee zien dat je geen dure aparatuur nodig hebt om prachtige foto’s te maken. Als ik weer eens op een verveelde middag door mijn timeline scroll, stop ik altijd even als ik langs een foto van Kevin kom. Zijn foto’s geven je voor een seconde het gevoel alsof je je ook ergens in een uitgestrekt landschap bevindt. De fotografen die ik volgde, zorgden mede voor de groei van mijn interesse in fotografie.
 

Kan je je eigen stijl beschrijven?

Mijn stijl is simpelweg minimalistisch. Ik werk het liefst in een rustige omgeving zodat het onderwerp dat ik wil benadrukken in het beeld naar voren springt. Ik vind het ook echt gaaf als niet alles wordt vrijgegeven, daarom maak ik graag foto’s wanneer het buiten mistig is.  Het geeft je beeld een donkere en mysterieuze sfeer. Ook laat ik zelden het gezicht van een persoon zien, dat bedacht ik niet met opzet maar is door de jaren heen zo gegroeid.

Zijn er bepaalde elementen uit het dagelijkse leven die je beelden inspireren?

Ik maak bijna dagelijks foto’s met mijn telefoon. Er gebeurt zoveel om ons heen en ik probeer het zo levendig mogelijk vast te leggen. Wanneer ik ’s ochtends naar school fiets zie ik enorm veel dingen die me inspireren of aan het denken zetten. Gek genoeg is de ochtend dus een grote inspiratiebron voor mij.

 

 

Ik moet nieuwe pics maken hahaha

Een foto die is geplaatst door pepijn (@pepijnzuiderveld) op

 

Library fun

Een foto die is geplaatst door pepijn (@pepijnzuiderveld) op

 

I'm back

Een foto die is geplaatst door pepijn (@pepijnzuiderveld) op

 

So yah my pic is in a book about the place where we did this shoot!

Een foto die is geplaatst door pepijn (@pepijnzuiderveld) op

 

WOOHAH 2016 

Een foto die is geplaatst door pepijn (@pepijnzuiderveld) op

Wil je meer van zijn werk zien? Dan kan je hem hier en hier volgen.All new articles