CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Ty Dolla $ign vertelt over zijn eerste headline tour

Na wekenlang heen-en-weer-gemail met verschillende persagentschappen zag het er niet naar uit dat we deze zomer een interview zouden kunnen afnemen. Wanneer we dan toch plots opgebeld worden voor een last-minute interview met Ty Dolla $ign, springen we zonder na te denken meteen in de auto. Er werd ons gevraagd om goed voorbereid te zijn, gezien hij de dag ervoor enkele domme vragen had gekregen. Na een race tegen de tijd treffen we een relaxte Ty Dolla $ign aan die nog snel een paar jointjes draait voor zijn optreden op Les Ardentes.

Foto's door Ruben Van Aken, tekst door Jules Thys. Met dank aan Jonas Lion.
 


Rol je altijd puur?

Ja. Ik weet dat jullie er altijd tabak tussen strooien en dat snap ik ook wel. De Europese wiet mist precies iets. It needs a little more spice.
 

Dus je hebt je eigen wiet uit Amerika meegenomen.

I have my way of doing things. (lacht)
 

Welkom terug in België, Ty. Je trad onlangs op in Antwerpen en vorige zomer was je te zien op Pukke...

Pjoekelpop.
 

Haha. Say that again?

Pjoekelpop.
 

Exact. Vlak voor je show in Antwerpen werd je in de binnenstad op een skateboard gespot. Is dat iets wat je altijd doet voor je show?

Meestal ben ik in m'n tourbus muziek aan het maken, maar als ik genoeg tijd heb ga ik wel even skaten in de stad. Soms ga ik spraycans halen en probeer ik wat uit.
 


Met je tour heb je plekken over heel de wereld gezien. Waar ben je nog niet geweest, waar zou je graag eens heen willen?

Ik ben nog nooit in Azië geweest maar heb er volgende maand een paar shows. Ik kijk vooral uit naar Tokyo, die stad ziet er heel neon uit. Aziatisch is waarschijnlijk ook mijn favoriete keuken. I wanna hit China up too maar dat zal voor een andere keer zijn. Afrika en Zuid-Amerika zou ik ook nog moeten checken.
 

Hoe ziet een typische dag eruit voor Ty Dolla $ign, wanneer hij thuis wakker wordt in the 'City of Angels'? (LA)

When I'm at home in the city of angels... (zingt) Wel dat hangt ervan af wat voor een dag het is. Meestal na het wakker worden ga ik even sporten, neem ik een douche, rook ik een joint waarna ik naar de studio vertrek om er vervolgens heel de dag te werken. Op off-days breng ik meer tijd door met m'n dochtertje.
 

Best een normaal leven dus.

It's normal, man. Behalve dan het feit dat ik niet normaal ben, want ik ben constant aan het werk. Ook op zo'n off-day zijn er altijd mensen die bellen dat ze me nodig hebben in de studio. Like yo, I need you to pull up. Ik zit echt constant in de studio. 
 

Hoe kijk je terug op je album 'Free TC' nu een paar maanden na de release? En hoe waren de reacties?

Heel goed. Zo is bijvoorbeeld Jay Z me persoonlijk komen vertellen dat hij en Beyonce veel naar het album luisterden. Alle topmensen in de muziekwereld hebben me gecomplimenteerd dus daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Het enige jammere vind ik dat de documentaire over het album een paar maanden verschenen is nà de release.

 


Ik ga binnenkort mijn nieuw project 'Campaign' droppen en dan zorg ik dat het hele plaatje klopt. Zo zijn we nu videoclips op voorhand aan het opnemen.
 

Naar welke muziek luister je tegenwoordig?

Right now I'm fucking with BADBADNOTGOOD
 

Een samenwerking met BADBADNOTGOOD en Ty Dolla $ign lijkt me wel iets, omdat je zelf ook verschillende instrumenten speelt.

I would love to, man. Ik heb ze nog niet ontmoet maar dat is sowieso wel iets wat ik binnenkort wil doen. Ik heb Bryson Tiller pas nog ontmoet op een festival in Zwitserland.  
 

Cool. Hoe zou je festivals vergelijken met de indoor shows die je door het jaar doet?

Ik ben altijd verbaasd want ik weet nooit of het publiek op festivals me kent of niet, maar er zijn altijd veel mensen die kunnen meezingen met de songs. Weet je wat gek was? Normaal als ik Paranoid speel gaat iedereen nuts, maar dat was gisteren totaal niet. Toen heb ik de boel even stil moeten leggen and I told them to turn the fuck up.Wat was de beste show die je dit jaar al gespeeld hebt?

Dat moet wel Openair Frauenfeld in Zwitserland geweest zijn. Toen ik Violent speelde werd iedereen gek en waren er zeker 5 moshpits. Ik heb echt plezier gehad toen, ik stond ook redelijk dronken op het podium. Ik ben niet zeker of ik vandaag weer zo dronken ga zijn. (lacht)
 

Officer, I got 1 last question for you. Pussy or weed?

Daaaamn. Weed heb ik veel meer dan pussy, en pussy neemt ook zoveel tijd in beslag. You have to pet the pussy, master the pussy... 
 

Doet me denken aan je verse op 'Horses In The Stable'.

(lacht en begint te zingen)

I told her give me something good I might come back
I snap my fingers they be on me just like that
They know the way that I’m living ain't right
You just another girl and this is just another night
Yeah

 

Bedankt Ty. 

 


 


 All new articles