CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Van Kanye West tot FKA Twigs, de sound van Arca in 5 producties

Onlangs bracht Arca zijn derde studioalbum 'Arca' uit. Het album werd enorm goed onthaald, maar is toch nergens op de radio te horen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat Arca’s muziek zich niet altijd even makkelijk laat beluisteren. Naast bezig zijn met zijn eigen tracks, producet hij ook voor andere artiesten. Wij lijstten zijn grootste producties even op, om je een introductie te geven tot deze zotte Venezolaan die de elektronicawereld op z’n kop zet.


 

Kanye West - Hold My Liquor

Voor 'Yeezus' ging Kanye, die van oorsprong zelf producer is, op zoek naar tot dan toe onontdekte, getalenteerde producers om de beats te maken. Dit leverde een klein leger aan talenten op met onder andere Evian Christ, Hudson Mohawke en Arca. Arca werkte mee aan de helft van de tracks van het album dat door velen wordt gezien als revolutionair binnen het genre hiphop. 

FKA Twigs - Water Me

Enkele maanden na de release van 'Yeezus'  kwam het opkomende talent FKA Twigs met een tweede EP, die bijzonder duidelijk 'EP2' werd getiteld. De EP werd, net als de later verschenen langspeler 'LP1', integraal geproduced door Arca en FKA Twigs zelf.
Naar eigen zeggen ontstond het nummer 'Water Me' na een lange, onproductieve studiosessie. Het nummer werd echter wel een van Twigs’ populairste singles. 

Björk - Notget

Na zijn werk voor de twee voorgaande artiesten en de release van zijn eigen debuutalbum 'Xen', was Arca hotter dan hot. Zijn talent werd dan ook opgemerkt door de immer vernieuwende Ijslandse zangeres Björk. Zij rekruteerde hem meteen om bijna iedere track op haar laatste album 'Vulnicura' te producen en dat, samen met een orkest, ook live te brengen. 

Kelela - A Message

De Ethiopisch-Amerikaanse zangeres Kelela staat bekend als een van Björks vriendinnen. Het is dan ook niet bijzonder verwonderlijk dat Arca een van de mensen achter haar eerste EP was. Deze EP, 'Hallucinogen' genaamd, werd bijzonder goed onthaald en kreeg lovende kritieken van onder andere Solange Knowles. 

Arca - Desafío

Natuurlijk kunnen we moeilijk een lijstje met Arca’s toptracks maken zonder er een van zijn eigen tracks in te steken. Ziehier dus: 'Desafío'. Dit is de laatste single van zijn derde album. De video werd verzorgd door Jesse Kanda: de vaste art director van Arca, die onder de naam Doon Kanda trouwens ook een uitstekende EP heeft uitgebracht.All new articles