CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Vijf jonge rappers om in de gaten te houden

De Belgische hiphopscene mag dan nog steeds relatief klein zijn, er steekt heel wat jong talent in de Vlaamse ondergrond. Chase koos voor Red Bull Bekvechten vijf beloftevolle artiesten die je in de gaten moet houden.


 
​Jay MNG
Kleine Jay is net 20 geworden, maar maakt al stevige moves in de Brusselse scene. Hij deelde het podium met BerryKrimi en was te gast bij Frontal, Lowkey, Mama’s Open Mic en Chase Verses. Hij komt binnenkort met een eerste mixtape.

 
 
Jenesaispas
Deze Antwerpse crew is op zijn best op een dikke 90’s beat. Oordeel vooral zelf en check hun eerste clip ’Ni dom doen'. 

 
 
De Rand
In de periferie van Brussel is er veel beweging. De jongens van De Rand zijn al enkele jaren bezig, maar zijn nu duidelijk helemaal klaar om een versnelling hoger te schakelen.

 
 
VLB

17 lentes jong nog maar, maar op zijn eerste track ‘Doe het toch’ bewijst VLB dat hij ritmisch en lyrisch stevig in zijn schoenen staat. Bovendien staat hij ook zijn mannetje in een freestyle battle, en dat kunnen we bij Chase en Red Bull Bekvechten natuurlijk heel erg appreciëren.


 


Blacka
Blacka, een derde van van het Gentse trio Buitlanderz, maakt keiharde, rauwe trap. Blacka verhuisde tijdens zijn jeugd van Amsterdam en Gent, en dat leverde hem een unieke tongval op.

 

 
Wordt vervolgd!
 


All new articles