CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Vijf lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben


Hier zijn we weer met een verse lading lokaal hiphoptalent! Nieuwe Eigen Makelij-aanwinst Hakim dropt meteen een bommetje van een plaat. Maar dat doet stadsgenoot Boemblacka van Buitlanderz ook. Jones & Boeze komen Limburg vertegenwoordigen met 'Ge Liegt' en uit Antwerpen brengt Netwerk ons hun nieuwste video voor 'Truien'. Afsluiten doen we met een verfrissende gin-tonic geserveerd door Swing & Flingue van L'or Du Commun. Santé! 


Hakim - Hele Klik (feat. Cisko)

Hakim behoort sinds kort tot Eigen Makelij en viert dat meteen met een eerste video. Op ‘Hele Klik’, dat gaat over de steun die de jonge Gentenaar kreeg van z’n ‘klik’ tijdens enkele moeilijkere periodes, wordt Hakim bijgestaan door 9M maatje Cisko. De productie werd gedaan door Shieldd en de video van dit eerste project binnen EM werd gemaakt door Adriaan De Loore. Het was een hele tijd stil rond Hakim, maar dit smaakt naar meer!  
 

Netwerk - Truien 

Na hun debuutalbum ‘Netwerk’ dat ze uitbrachten in het najaar van 2015, vonden de boys van Netwerk het hoog tijd om opnieuw van zich te laten horen. Met ‘Truien’ lichten ze alvast al een tipje van de sluier voor hun opkomende projecten. Voor de beat sloegen ze de handen in elkaar met Antwerps talent Mozes Mosuze, de video werd verzorgd door Quirino Fernandes (Ice Cold Visuals).
 

Boeze & Jones - Ge Liegt 

Ook Limburg is present in onze lijst deze week. Boeze en Jones hoorden deze beat van Mysticbeats en gingen meteen aan het schrijven. In een mum van tijd ontstond deze track, gemastered door Fatty K, waarvoor ze dan meteen ook een video schoten. De boys beloofden ons ook dat er nog veel meer zit aan te komen vanuit Limbo!
 

Boemblacka & Buggs - Voor Andere Dingen

Na hun goed ontvangen Zonamo-sessie komt Buitlanderz nu met hun nieuwste clip die ze ook zelf regisseerden. Op de track hoor je Boemblacka samen met Buggs. Kaki tekende voor de beat van dit nummer, dat een voorbode is van hun debuutalbum ‘Vreemdelingen Maar Geen Nieuwelingen’.
 

L'Or Du Commun - Tonic Dans L'Gin (Freestyle)

Swing & Flingue van L'Or Du Commun zijn duidelijk gin-tonic liefhebbers. Enkele weken terug, naar aanleiding van de hittegolf, namen ze dit verfrissend tussendoortje op, met ook een vleugje freestyle erin. Om zonder mate van te genieten... Laat dat mooie weer maar snel terugkeren! All new articles