CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben

Het wisselvallige weer mag dan wel typisch Belgisch zijn, maar dat zijn deze vijf tracks ook. In deze portie Belgische hiphop komen artiesten uit alle hoeken van ’t land aan bod. Brussel wordt vertegenwoordigd door Zwangere Guy, die z’n solo debuut maakt, en Hamza. Ook badgirl Coely kwam op de proppen met een toptrack. En de nieuwe video van NoMoBS moet je zeker checken. Ten slotte geeft ook Remote het beste van zichzelf.

 

 

Zwangere Guy - Jij niet zien

Dat Zwangere Guy kan rappen bewees hij al bij STIKSTOF onder de naam Omar G. Maar deze Brusselaar heeft vermoedelijk een overload aan lyrics die hij de wereld wil insturen. Op z’n eerste solo track ‘Jij Niet Zien’ gaat hij verder op z’n vloeiend lyricaal elan. Bovendien scoor je altijd met een BMW Alpina.

 

 

Hamza - Ghetto

‘New Chune Alert!’ Zo stelde DAB-king Hamza z’n nieuwste track ‘Ghetto’ voor. Het nummer staat op z’n laatste ‘Zombie Life’ album en bevat een stevige portie dancehall vibes. Le H verovert stilaan ook onze Zuiderburen met z’n aanstekelijke en dab-vriendelijke muziek. Met ‘Ghetto’ brengt hij ongetwijfeld een groot publiek in vervoering.

 

 

Coely - Don't Care Ft. DVTCH NORRIS

Het was even stil rond Coely de afgelopen maanden. Maar nu doorbreekt de girl with guts de stilte met haar nieuwe track ‘Don’t Care’, waar ze samen met DVTCH NORRIS te horen is. De collab is een goede voorbode voor de nieuwste shit die we van Coely kunnen verwachten later dit jaar.

 

 

NoMoBS - De Leven 

Ook bij de mannen van NoMoBS ontbreekt het niet aan dabs. In hun nieuwste video ‘De Leven’ passeren zowat al onze landstalen de revue. Met een typisch sterke NoMoBS groove weet dit Antwerps collectief te overtuigen. Voor de video konden de boys rekenen op Samir El Jattari.

 

 

Remote - Ik ben Remote 

De Limburgse MC heeft niet meer introductie nodig dan in z’n track ‘Ik Ben Remote’. In het nummer legt hij met zijn eigen woorden uit wie hij is. Remote rapt dan wel traag, hij kan naar eigen zeggen ook spitten als een uzi. Be prepared is de boodschap.All new articles