CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Voed je innerlijke piraat: 3 rum cocktails voor druilerige dagen

Een nieuwe maand wil zeggen: nieuwe cocktailweetjes en nieuwe cocktails om thuis te proberen. Daarom dat we even passeren bij onze goede vrienden Mattias en Ben van Bruut in Hasselt om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Rum is de laatste jaren alvast steeds populairder aan het worden volgens Ben. Sterker nog, het is momenteel dé opkomende sterke drank in Europa. En terecht! Het goedje is enorm veelzijdig, in diverse soorten beschikbaar en je moet echt geen piraat zijn om van rum te houden. Aaaaarrrgh!

De geschiedenis van rum is nauw verbonden met die van suiker. Toen ontdekten ontdekkingsreizigers midden 17de eeuw dat je van rietsuiker sap (rum agricole of franse stijl) of van suiker melasse (traditionele rum of industriële rum) deze godendrank kon maken! Rum bestaat in alle smaken en kleuren, van over de hele wereld. Minder rooskleurig aan de geschiedenis van rum, is de slavenhandel die eraan verbonden was. Melasse werd namelijk verscheept naar New England. De gedistilleerde rum werd vervolgens verscheept naar West-Afrika om te ruilen tegen slaven, die op hun beurt moesten werken op de plantages in de Caraïben… Foei foei!

Rum is heel vaak het hoofdingrediënt is van zogenaamde Tiki-cocktails, waarbij rum en sap worden geserveerd in fantasierijke Tiki glazen. De Zombie, Mai Tai of Pina Colada, zijn dan ook de klassiekers bij uitstek! Spring hiervoor zeker even binnen in Bruut. Vandaag geven ze graag nog een aantal andere recepten mee. Laat het alvast smaken!

 

Memento (strong / sweet / bitter)

20ml Don Papa rum

20ml Campari

20ml Blosm vermouth

20ml Cherry Marnier

1 dash Cherry bitters

 

Voeg alle ingrediënten samen in een mixing glas met veel ijs. Stir gedurende 60 seconden. Schenk uit in een old fashioned glas gevuld met ijs. Werk af met de zeste van sinaasappel.

 


Lazy Daiquiri (strong / sour / fruity)

150ml Plantation 3 stars rum

90ml Limoensap

30ml Monin violette

30ml Canadou rietsuikersiroop

60ml Beartender frambozenpuree

 

Voeg alle ingrediënten samen in een blender met 4 grote scheppen crushed ijs. Blend gedurende 30 seconden tot je een mooie homogene substantie verkrijgt. Schenk uit in een 3 margarita coupes. Werk af met een  gedroogd limoenwiel.

 


Bugs Bunny (long / sweet / spiced)

40ml Bacardi 8 rum

20ml Cherry Marnier

30ml Limoensap

20ml Monin pumpkin spice

30ml Wortelsap


Voeg alle ingrediënten samen in een shaker vol met ijs. Shake gedurende 10 seconden. Schenk uit in een cocktailglas. Werk af met geschaafde wortel en een amarena kers.All new articles