CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Voor deze artiesten moet jij afzakken naar Zwart Goud

Zaterdag 24 september is het zover, Zwart Goud is back! Het festival ontstond vorig jaar door de samenwerking tussen de Jeugddienst Maasmechelen en enkele lokale jongeren. Die eerste editie kon rekenen op heel wat succes waardoor de zomer nu jaarlijks in die stijl wordt afgesloten. Dit jaar lokt dit festival weer enkele interessante namen uit de hiphop-, techno- en rockscene naar het jongerencentrum Asteroïde. Niet te vergeten, er kan ook geshopt worden in de pop-upshop van PUSH Hasselt of je kan genieten van het artwork van enkele graffitiartiesten terwijl je wat lekkers drinkt uit de gin-tonicbar. School mag dan wel net gestart zijn maar de Limburgse jeugd kan zich zaterdag nog een laatste keer laten gaan voordat het schooljaar alle aandacht opeist. Deze artiesten zijn het zeker waard om te gaan checken!

foto door Lars Duchateau en tekst door Melissa Awouters

 

Hef

Heeft Hef nog een introductie nodig? Hij wordt weleens de Nederlandse koning van de straatrap genoemd. Een reputatie die hij ook verdient, bijna niemand is zo straight to the point over dat ‘kutleven’ als Hef Bundy himself.

 

Het VerZet

Nog een portie noorderburen dankzij Het VerZet. Het collectief uit Heerlen bestaat in totaal uit twee beatmakers, een dj en wel 6 MC’s. Op de leukste beats brengen zij hoogstaande lyrics. Naar verluid zetten ze alles op stelten tijdens hun liveoptredens!

 

Onze Zaak

Lokaal hiphoptalent is ook aanwezig dankzij de Genkse jongens van Onze Zaak. Op de chillste beats brengen ze moeiteloos hun teksten met hun vertrouwde Limburgs accent. Herkenbaar en vooral goed!

 

Amelie Lens

Niemand kan het ontkennen, Amelie Lens is tegenwoordig echt aan het boomen. Op Pukkelpop speelde ze de hele Boiler Room plat. In Labyrint Club in Hasselt, waar ze trouwens resident dj is, speelde ze afgelopen weekend all night long. Er is niemand die de voetjes stil gaat kunnen houden!

 

Kijumba

Jij als trouwe Chaselezer kent Kijumba natuurlijk al. Hij won in 2015 de finale van Dj-mania, was te zien in onze livestreams en we kregen hem al te pakken voor een interview. Zijn antwoord op de vraag als hij naar bepaalde gigs extra uitkeek? Zwart Goud!

Klaps TC

Ook Klaps TC kwam al eens op bezoek in onze livestreams. Hij ging op diezelfde finale van Dj-mania uit 2015 aan de haal met de publieksprijs en finishte als eerste bij de Zwart Goud Dj-contest. Deze Limburger speelt dynamisch opgebouwde sets waarin hij zowel bekende klassiekers als de nieuwste tracks mixt.

 

Het ziet ernaar uit dat het een dik feestje gaat worden! Check de rest van de line-up hier.All new articles